Vojtěch Kostka

Vojtěch Kostka

Autor

Narozen 19. 3. 1990 v Kladně, kde žije dodnes.
Nad neoblíbenějším filmem by musel pár hodin přemýšlet, ale má rád klasické blockbustery jako Pacific Rim i komornější filmy jako Shutter Island. Ze seriálů má nejraději rozhodně Hvězdnou bránu. Nejlepším seriálem, co zná, je ale M*A*S*H. Vesmírné dobrodružství, které se místy nebere zas tak moc vážně je bezvadné, ale ve vyprávění doktorů z Koreje je prostě něco tak krásně lidského, že ho chytlo a už nikdy nepustilo.


Články autora

  1. Mamma Mia! aneb Nejslavnější filmové muzikály
    Téma15. 7. 2018
    Mamma Mia! aneb Nejslavnější filmové muzikály

    Ve čtvrtek bude mít v českých kinech premiéru nový hudební film Mamma Mia: Here We Go Again! (2018), který navazuje na populárního předchůdce a hudbu skupiny Abba. Pojďme si v tématickém článku našeho přispěvatele připomenout filmové muzikály, které jsou podle něj těmi nejslavnějšími.

  2. K hrdinům Arrow a Flash se přidá týmovka Legends of Tomorrow
    Seriály29. 4. 2015
    K hrdinům Arrow a Flash se přidá týmovka Legends of Tomorrow

    První sezóna The Flash a třetí série Arrow se blíží ke konci a s nimi přichází další důkaz, že diváci milují crossovery. Stanice CWTV proto připravuje další přírůstek do seriálového univerza – minisérii Legends of Tomorrow.

  3. Ryan Gosling se objeví v pokračování Blade Runnera
    Filmy21. 4. 2015
    Ryan Gosling se objeví v pokračování Blade Runnera

    O dvojce kultovního sci-fi se toho zatím ví velice málo. Ale v hereckém obsazení se právě objevilo druhé jméno – po boku Harrisona Forda si zahraje Ryan Gosling.

  4. Recenze: Agent Carter - Perfektní dobovka plná fantastických prvků a humoru
    Recenze12. 1. 2015
    Recenze: Agent Carter - Perfektní dobovka plná fantastických prvků a humoru

    „Někdy nejlepším mužem pro práci je žena.“ prohlašuje slogan osmidílné minisérie Agent Carter (2015). Zatímco agenti SHIELDu si dávají pauzu, dozvíme se, co dělala Peggy Carterová dva roky po konci Kapitána Ameriky (2011).

  5. Recenze: Kancl – tuzemská odrůda britského humoru
    Recenze6. 12. 2014
    Recenze: Kancl – tuzemská odrůda britského humoru

    Šéf je sebestředný blb, kolega u vedlejšího stolu paranoidní ichtyl, krásná sekretářka má bohužel přítele a vy jediný v celé kanceláři něco fakt děláte a snažíte se při tom nezbláznit. Pod taktovkou Milana Šteindlera se u nás objevila česká verze legendárního seriálu The Office (2001).

  6. Chystá se dvojka Ledového království?
    Filmy2. 12. 2014
    Chystá se dvojka Ledového království?

    Před více než rokem si odbylo premiéru Disneyho Ledové království (2013). Od té doby vydělalo přes miliardu dolarů a stalo se nejvýdělečnějším animovaným filmem všech dob. Není tedy divu, že se začíná mluvit o druhém dílu.

  7. Recenze: The Flash – tak trochu komiksovější komiksárna
    Recenze11. 10. 2014
    Recenze: The Flash – tak trochu komiksovější komiksárna

    Jmenuje se Barry Allen. A je to nejrychlejší člověk na světě. Na televizní obrazovky doběhl dlouho očekávaný seriál The Flash, spinoff populárního Arrowa. Jak se povedla sólovka nového spojence Olivera Queena?

  8. Recenze: Neviditelní - (pod)vodníci a jejich starosti
    Recenze21. 9. 2014
    Recenze: Neviditelní - (pod)vodníci a jejich starosti

    Nový komediální seriál České televize o vodnících, podvodnících a věcech mezi nebem a dnem... To je ve zkratce děj Neviditelných (2014), seriálu inspirovaném klasickou komedií „Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách“, jehož třetí díl byl odvysílán tento pátek. Povede se natáhnout jeden nápad do třinácti dílů?

  9. Čína zřejmě plánuje omezení streamovacích stránek. Návrh zákazu některých filmů se ozývá i z Ruska.
    Téma11. 9. 2014
    Čína zřejmě plánuje omezení streamovacích stránek. Návrh zákazu některých filmů se ozývá i z Ruska.

    Čínská republika chce své občany chránit před záplavou západních filmů a seriálů. Kvóty zavedené pro filmy zahraniční produkce tak doplní povinné registrace a licence pro seriály a online stánky, kde je lze sledovat. Podobná omezení plánují i další státy.

  10. Po Agents of S.H.I.E.L.D. nastupuje Agent Carter
    Seriály9. 9. 2014
    Po Agents of S.H.I.E.L.D. nastupuje Agent Carter

    Agent Coulson a jeho tým se již brzy vrátí s novou řadou Agents of S.H.I.E.L.D. Čekají je noví nepřátelé, intriky a výzvy. Nebudou ale sami. Marvel se totiž rozhodl vrátit se na začátek SHIELDu samotného s agentkou Peggy Carterovou.

  11. Na obrazovky se po dvaceti letech chystá Největší americký hrdina
    Seriály4. 9. 2014
    Na obrazovky se po dvaceti letech chystá Největší americký hrdina

    Ne, nejedná se o Supermana nebo Arnolda Schwarzeneggera, ale o remake seriálu The Greatest American Hero, kultovní podívané z 80. let od Stevena J. Cannella. Režiséři Lego příběhu a 22 Jump Street produkují jeho novou inkarnaci.

  12. Seriáloví Arrow a Flash se v Justice League neobjeví. Filmy a seriály zůstanou oddělené.
    Seriály25. 7. 2014
    Seriáloví Arrow a Flash se v Justice League neobjeví. Filmy a seriály zůstanou oddělené.

    Barry Allen a Oliver Queen se můžou kdykoliv sejít a spojit síly. Týmovku s Batmanem nebo Supermanem ale budete čekat marně. Geoff Johns z DC Comics definitvně zamítl propojení seriálového a filmového světa.

  13. Chystá se animovaný seriál ze světa Pacific Rim! Na co se můžeme těšit?
    Filmy6. 7. 2014
    Chystá se animovaný seriál ze světa Pacific Rim! Na co se můžeme těšit?

    Dvojka del Torovy kaiju prvotiny je ještě pěkných pár let vzdálená, konečně ji ale studio minulý týden potvrdilo. Současně vyšlo najevo, že jen u filmu del Toro nezůstane a že připravuje další příběhy jaegrů a lidí, kteří je pilotují.