Jan Kvapil

Jan Kvapil

Autor

Narodil jsem se 22.6. 1993 v Olomouci.
Studuju Filmovou vědu a Žurnalistiku v Olomouci.
Jsem zapálený fanda do sci-fi, jak filmového, tak i knižního.
Filmem žiju, ale když se chci o filmech bavit, tak mi většina lidí vůbec nerozumí. Proto radši o filmech píšu, protože můžu každé slovo pořádně promyslet.


Články autora

  1. Straight Outta Compton - film ve stylu GTA
    Filmy11. 5. 2015
    Straight Outta Compton - film ve stylu GTA

    Všichni fanoušci GTA a černošských gangsterek pozor. Do kin se blíží Straight Outta Compton (2015), tedy film rovnou z Comptonu, města ovládaného gangy.

  2. Co čekat od velkofilmu Šílený Max: Zběsilá cesta?
    Téma10. 5. 2015
    Co čekat od velkofilmu Šílený Max: Zběsilá cesta?

    Šílený Max se nebezpečně rychle blíží. Co od něj můžeme čekat? Zážitek plný testosteronu, zběsilé jízdy, krvavých bitev a hlavně šílené atmosféry.

  3. Reportáž z Uherského Hradiště aneb Točit sci-fi je věda
    Festivaly a ceny3. 12. 2014
    Reportáž z Uherského Hradiště aneb Točit sci-fi je věda

    Přehlídka UK/UH s podtitulem Dny britského filmu a kultury není tak úplně novinkou, ale znovuoživeným festivalem s dlouholetou tradicí. Po tříleté odmlce nový organizační tým otestoval své schopnosti, možnosti festivalu a zájem diváků.

  4. Sci-fi a ženy se představí v Uherském Hradišti
    Festivaly a ceny25. 11. 2014
    Sci-fi a ženy se představí v Uherském Hradišti

    Nultý ročník festivalu UK/UH s podtitulem „Dny britského filmu a kultury“ láká na řadu různorodých filmů spojených pod téma Sci-fi a žena v hlavní roli. Uherské Hradiště po třech letech opět ožívá britskou kulturou. Festival pod novým jménem navazuje na šestnáctiletou tradici Semináře britského filmu.

  5. Jaké to je, když Griffinovi zavítají do Springfieldu?
    Seriály1. 10. 2014
    Jaké to je, když Griffinovi zavítají do Springfieldu?

    Vezměte postavy ze seriálu Griffinovi, dejte je dohromady s postavami ze seriálu Simpsonovi a vše pořádně promíchejte. Podávejte ve Springfieldu a konzumujte dvojnásobek obvyklé doby. Vychutnejte si Griffinovi, 1. epizodu 13. série The Simpsons Guy, která spojuje to nejlepší z obou seriálů.

  6. Simpsonovi se vyrovnávají se smrtí
    Seriály30. 9. 2014
    Simpsonovi se vyrovnávají se smrtí

    Tvůrci seriálu Simpsonovi už před začátkem 25. série prozradili, že některá z postav zemře. Stalo se to včera při americké premiéře 1. epizody 26. série Clown in the Dumps.

  7. Britcom Červený trpaslík pokračuje XI. sérií
    Seriály17. 8. 2014
    Britcom Červený trpaslík pokračuje XI. sérií

    Díky Červenému Trpaslíku nepřestáváme věřit, že nás čeká dobrodružná budoucnost plná zábavy. Tato vize daleké budoucnosti se stává mnohem blíže očekávanou skutečností. V říjnu letošního roku začne natáčení XI. série legendárního sitcomu.

  8. Simpsonovi a Griffinovi se porvou nejen o diváky. Přinášíme videoukázku z nadcházející série.
    Seriály29. 7. 2014
    Simpsonovi a Griffinovi se porvou nejen o diváky. Přinášíme videoukázku z nadcházející série.

    Americká televizní stanice FOX 28. září odvysílá 1. epizodu 26. série Simpsonových. Spolu s premiérovou epizodou Clown in the Dumps (Klaun na dně) představí i 1. epizodu 13. série Griffinových The Simpsons Guy.

  9. Co víme o 26. sérii Simpsonových?
    Seriály26. 7. 2014
    Co víme o 26. sérii Simpsonových?

    Smrt některé z postav tvůrci seriálu přesunuli do 26. série kvůli neplánovanému odchodu Edny Krabappelové. Teď, když je 25. série kompletně odvysílaná, je na čase se za ní trochu poohlédnout, a hlavně se podívat, co nás čeká v nadcházející 26. sérii.

  10. Představujeme návrat šíleného Maxe - Mad Max: Fury road
    Téma13. 6. 2014
    Představujeme návrat šíleného Maxe - Mad Max: Fury road

    Spousta post-apokalyptických kostýmů, zbraní, aut, zběsilá kaskadérská akce a skryté nebezpečí, které stupňuje napětí až do nekompromisního masakru. Poctivá filmařská práce, to je, co nechybělo trilogii Mad Max, ale chybí současné sci-fi, z většiny dodělávané na počítačích v postprodukci. Fenomén Mad Max chce vzkřísit režisér a scénárista původní trilogie George Miller novým dílem Mad Max: Fury road, který má premiéru 15.5. 2015, 30 let po premiéře posledního dílu.