Honza Kocián

Honza Kocián

Autor

Externí redaktor

Narozen 6. prosince 1995.

Velký milovník filmů, akční her a dobrodružných fantasy knih. Také rád sportuji a cestuji.

,,Všechny naše sny se mohou splnit - máme-li odvahu se jim věnovat." Walt Disney


Články autora

  1. Batmanův záporák odhalen. Jak to vidí herec, který hraje stejnou postavu v seriálu Arrow?
    Filmy25. 9. 2016
    Batmanův záporák odhalen. Jak to vidí herec, který hraje stejnou postavu v seriálu Arrow?

    Koncem minulého měsíce zveřejnil Ben Affleck, nový představitel netopýřího muže, na sociálních sítích video. V něm se na palubě letounu Flying Fox, které slouží jako přeprava pro Ligu spravedlnosti (Justice League), objevuje jeden z nejobávanějších zabijáků DC světa, Deathstroke, jdoucí přímo ke kameře!

  2. Strážci Galaxie 2: Star-Lordovým otcem bude planeta, Stallone na palubě
    Filmy30. 7. 2016
    Strážci Galaxie 2: Star-Lordovým otcem bude planeta, Stallone na palubě

    O největší překvapení se v rámci letošního Comic-Conu postaral režisér James Gunn, který před měsícem dotočil pokračování Strážců Galaxie. Během prezentace bylo divákům puštěno několik klipů, artworků a teaser trailer, a na konci přišlo na řadu to, na co všichni čekali – odhalení identity Star-Lordova otce.

  3. Black Panther získal Apollova syna a jedná s oscarovou herečkou
    Filmy16. 5. 2016
    Black Panther získal Apollova syna a jedná s oscarovou herečkou

    Svou premiéru si před pár týdny odbyl nejnovější epický marvelovský snímek Captain America: Občanská válka, v němž se vůbec poprvé objevil wakandský válečník a král T´Challa/Black Panther, kterého ztvárnil herec Chadwick Boseman. A i když jej v sólovém snímku uvidíme až za dva roky, castingové oddělení studia Marvel nezahálí a začíná s obsazováním klíčových rolí.

  4. Fantastická čtyřka 2 ještě není úplně mrtvá
    Filmy15. 5. 2016
    Fantastická čtyřka 2 ještě není úplně mrtvá

    Reboot Fantastické čtyřky byl jedním z největších zklamání minulého roku, a diváci to dali jasně najevo v pokladnách kin. Studio 20th Century Fox tak bylo nuceno stáhnout ohlášené pokračování z programu a přenést svou pozornost na jiné plánované snímky.

  5. V Sony překvapují: Venomův sólový snímek se opět dává do pohybu
    Filmy12. 3. 2016
    V Sony překvapují: Venomův sólový snímek se opět dává do pohybu

    Poprvé se měl jeho sólový snímek podívat do kin po Spider-Manovi 3 od Sama Raimiho, jelikož byl plánovaný čtvrtý díl původní trilogie zrušen a studio Sony Pictures si potřebovalo udržet práva. Nakonec se rozhodlo pro reboot Amazing Spider-Man a krvelačné monstrum se mělo stát součástí provázaného světa až později v nerealizovaném projektu Sinister Six, a poté dostat vlastní film.

  6. Pokračování Sebevraženého oddílu má zelenou
    Filmy7. 3. 2016
    Pokračování Sebevraženého oddílu má zelenou

    Záporácká týmovka Sebevražený oddíl sice dorazí do kin až v srpnu, už nyní se však chystá její pokračování. Studio je totiž se snímkem velice spokojeno, a tak by rádo co nejdříve začalo s produkcí dvojky. Samozřejmě se stejným týmem.

  7. Kdo se objeví v Kingově Temné věži?
    Filmy5. 3. 2016
    Kdo se objeví v Kingově Temné věži?

    Dlouhou dobu to vypadalo, že se snad nikdy nedočkáme zfilmování stěžejního díla fantastické literatury Stephena Kinga Temná věž. Snímek je v plánu deset let. Nejprve o něj v roce 2007 projevil zájem režisér J. J. Abrams (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí. Poté chtěl snímek natočit Ron Howard (Šifra Mistra Leonarda, Rivalové), který se však nepohodl s hlavouny Universal Pistures, a tak se v roce 2012 pokoušel přesvědčit studio Warner Bros. o potenciálu tohoto western-fantasy hororového dobrodružství, a v hlavní úloze si představoval Javiera Bardema nebo Russella Crowea. Ani u Warnerů se svou vizí nepochodil.

  8. Kdo natočí poslední díl série Divergence?
    Filmy4. 3. 2016
    Kdo natočí poslední díl série Divergence?

    Příští týden vstoupí do českých kin první část třetího dílu série Divergence Aliance v režii Roberta Schwentkea. Ten měl původně natočit také finále Ascendant, ale před měsícem znenadání oznámil, že se tak nestane.

  9. Deadpool 2? Ó ano!
    Filmy15. 2. 2016
    Deadpool 2? Ó ano!

    Fanoušci a kritici jsou s novým eRkovým Deadpoolem nadmíru spokojeni a podepsalo se to i na víkendových tržbách. Snímek si totiž za pouhé tři dny promítání – v Americe byla premiéra v pátek – přišel na úžasných 135 milionů dolarů, čímž sesadil film Matrix Reloaded z prvního místa, který za stejnou dobu utržil 91.8 milionů. Navíc stála tahle akční komiksová pecka „pouhých“ 58 melounů, takže v tuto chvíli Foxové jistě bouchají šampaňské.

  10. Klíčovou roli ve snímku Padesát odstínů temnoty získala oscarová nestárnoucí hvězda
    Filmy31. 1. 2016
    Klíčovou roli ve snímku Padesát odstínů temnoty získala oscarová nestárnoucí hvězda

    Po celosvětovém úspěchu filmové adaptace erotického románu spisovatelky E. L. James Padesát odstínů šedi (570 mil. dolarů) plánuje studio Universal v příštím roce uvést do kin pokračování s názvem Padesát odstínů temnoty. Natáčení začne v polovině února ve Vancouveru zároveň s třetím dílem Padesát odstínů svobody. Casting je tak v plném proudu a nyní vyplulo na povrch první jméno.

  11. Komu bude Benedict Cumberbatch čelit v Doctoru Strangeovi?
    Filmy30. 12. 2015
    Komu bude Benedict Cumberbatch čelit v Doctoru Strangeovi?

    Koncem listopadu začalo natáčení očekávaného marvelovského snímku Doctor Strange, ve kterém se v hlavní roli objeví herec Benedict Cumberbatch (seriál Sherlock, Kód Enigmy) a sekundovat mu budou Chiwetel Ejiofor (12 let v řetězech), Rachel McAdams (Sherlock Holmes), Michael Stuhlbarg (Steve Jobs), Tilda Swinton (Grandhotel Budapešť) a Mads Mikkelsen (Hannibal).

  12. Pokračování Johna Wicka získalo další zajímavou posilu
    Filmy19. 12. 2015
    Pokračování Johna Wicka získalo další zajímavou posilu

    Příští rok se můžeme těšit na pokračování vřele přijaté akční pecky John Wick, kde se v hlavních rolích znovu objeví herci Keanu Reeves (Matrix), Bridget Moynahan (Já, robot) a Ian McShane (Případ číslo 39, Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna).

  13. Jeremy Renner nastoupí do ringu!
    Filmy19. 12. 2015
    Jeremy Renner nastoupí do ringu!

    Filmové tvůrce mile překvapil úspěch spin-offu Rockyho Balboi s názvem Creed (celosvětově 89 mil. dolarů), v němž se v hlavních rolích objevili Michael B. Jordan (Kronika, Fantastická čtyřka) a Sylvester Stallone (Rambo, Rocky). A proto se není čemu divit, že se v Hollywoodu chystá další boxerský snímek.

  14. Star-Lord možná našel svého otce
    Filmy16. 12. 2015
    Star-Lord možná našel svého otce

    Již za pár měsíců startuje produkce marvelovského snímku Guardians of the Galaxy Vol. 2. A jistý je návrat Chrise Pratta (Star-Lord), Zoë Saldany (Gamora), Davea Bautisty (Drax), Bradleyho Coopera (Rocket Raccoon) a Vina Diesela (Groot).

  15. Kdo by se mohl objevit v sólovém batmanovském snímku?
    Filmy14. 12. 2015
    Kdo by se mohl objevit v sólovém batmanovském snímku?

    DC Comics právě natáčí Wonder Woman (2017) a na příští rok plánují uvést do kin akční blockbuster Batman V Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) a záporáckou týmovku Sebevražedný oddíl (2016). Kromě těchto premiér se ve studiu mluví o sólovce Batmana, jež je v plánu na rok 2019. Kdo si v něm zahraje?