Jan Suchan

Jan Suchan

Autor

Redaktor

Narozen 26.4.1995 v Praze.

Profesionální prokrastinátor a jedlík pizzy vyplňující svůj volný čas nejen sledováním filmů a seriálů všech stylů. Nadšený fanoušek Doctora Who, Coldplay, Irska a Vincenta van Gogha. 

 

 


Články autora

  1. Sedm skvělých hereckých momentů Samuela L. Jacksona
    Téma21. 12. 2020
    Sedm skvělých hereckých momentů Samuela L. Jacksona

    Samuel Leroy Jackson je jedním z nejváženějších a nejoblíbenějších herců současnosti. Objevil se ve více jak 130 filmech a během své kariéry si zahrál snad naprosto každý typ postavy. Pokud je někdo žijící legendou, je to on. Dnes slaví 72 let a tak si připomeneme několik jeho zásadních hereckých momentů.

  2. Zalhali, aby dostali roli. A mnohým se to pěkně vymstilo...
    Téma26. 7. 2020
    Zalhali, aby dostali roli. A mnohým se to pěkně vymstilo...

    Někdy prostě talent nestačí a potřebujete si životopis něčím opepřit, aby si vás na castingu opravdu všimli. A i když to rozhodně není zrovna ta nejčestnější věc, jak onu roli dostat, může vás taková malinká lež vyšvihnout do Hollywoodské smetánky a tam se někdy na takové věci nehledí...udělali byste to samé?

  3. Herecká hvězda Jamie Dornan: Kým vším je představitel Christiana Greye?
    Téma1. 5. 2020
    Herecká hvězda Jamie Dornan: Kým vším je představitel Christiana Greye?

    Herci, kterému je dnes 38 let, se poslední roky věnuje velká pozornost. A není se čemu divit. Jamie dostal životní šanci díky roli Christiana Greye, po němž touží snad každá žena. Pojďme si hvězdu odstínové trilogie přiblížit v sérii zajímavostí.

  4. Retro recenze: Nedotknutelní aneb Právoplatná francouzská senzace s evropským Dustinem Hoffmanem
    Recenze13. 4. 2020
    Retro recenze: Nedotknutelní aneb Právoplatná francouzská senzace s evropským Dustinem Hoffmanem

    Dnes večer si v televizi můžete pustit hořkou francouzskou komedii Nedotknutelní pojednávající o postarším zámožném muži se zdravotními potíži a jeho ošetřovateli ze sociálního dna, která se v době uvedení stala nejen evropskou senzací. Pojďme si snímek připomenout v dobové recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2012: Nový snímek Oliviera Nakachea a Erica Toledana, kteří za sebou doposud měli jen slabší komedie, ohromil jak diváky tak kritiky (zasloužené místo v TOPce 250 nejlepších filmů podle IMDB). O to více je zarážející, že se mu nedostalo pozornosti od akademiků ani většímu počtu kin ve Spojených státech. Seznamte se s příběhem.

  5. Původně vůbec nebyly ve scénáři aneb Památné filmové scény
    Téma6. 4. 2020
    Původně vůbec nebyly ve scénáři aneb Památné filmové scény

    Můžete si myslet, že jsou herci placení pouze za to, aby se před natáčením naučili pár řádků a několik týdnů strávili nacvičováním brečení na povel atd.. Pokud takhle uvažujete, pak se nejspíš budete pěkně divit, jaké kultovní scény slavných filmů ve skutečnosti nebyly ve scénáři, ale vznikly improvizací.

  6. Mysleli jste, že byly tyhle krásné herečky ve filmu nahé? Myslete znovu!
    Téma10. 3. 2020
    Mysleli jste, že byly tyhle krásné herečky ve filmu nahé? Myslete znovu!

    Když není "kaskadérka", nastupuje CGI, které v dnešním světě filmu hraje obrovskou roli. Jak jinak bychom mohli vidět na našich obrazovkách draky či 80leté herce hrající role dvakrát tak mladší. Bohužel nás CGI často připraví i o vděčné (přiznejme si to) scény, kdy se krásné herečky odhalují z "uměleckých" důvodů. Teď si nejspíš myslíte, že jste u té nebo oné hollywoodské star viděli vše, ale možná vás překvapíme tím, že to, co jste opravdu viděli, byly pouze počítačové pixely.

  7. Retro recenze: Muž z oceli je velkolepou podívanou s neporazitelným Supermanem v hlavní roli
    Recenze3. 3. 2020
    Retro recenze: Muž z oceli je velkolepou podívanou s neporazitelným Supermanem v hlavní roli

    Dnes večer si v televizi můžete pustit Snyderova Muže z oceli (2013), kterým není nikdo jiný než komiksový hrdina Superman. Stojí za to snímek v hlavní roli s Henrym Cavillem sledovat? Připomínáme dobovou recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2013: Když Christopher Nolan v roce 2005 oživil slávu jiného DC superhrdiny, Batmana, započal znovu boj o žezlo komiksového vládce. Marvel byl daleko v popředí, ale Batmanem DC náskok slušně stáhlo. Letos se pokouší veleúspěch Avengers dostihnout asi nejznámnějším hrdinou všech dob, slušňákem Supermanem.

  8. Filmy, které ničí a ovládají lidské životy
    Téma20. 12. 2019
    Filmy, které ničí a ovládají lidské životy

    Uvažovali jste někdy o tom, jak jeden jediný film může změnit váš dosavadní pohled na svět? Vaše chování, oblékání, mluvu? Připravte se na deset úžasných filmů, které "nutí" lidi a převážně věrné fanoušky dělat bláznivé věci. Nebo to tak "bláznivě" prostě vidí jen ti, kteří si běžně neoblékají výzbroj Storm Troopera a nejdou za kamarády, kteří jsou oblečeni jako Hobiti?

  9. Retro recenze: J. Edgar aneb DiCaprio v ženských šatech
    Recenze26. 9. 2019
    Retro recenze: J. Edgar aneb DiCaprio v ženských šatech

    J. Edgar Hoover býval nejmocnějším mužem světa. První a nejdéle sloužící ředitel americké FBI dostal filmový životopis, v němž ho roku 2012 ztvárnil Leonardo DiCaprio. Dnes večer si snímek můžete pustit v televizi. Stojí za pozornost? Více v dobové recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2012: O J. Edgaru se mluvilo, a to že hodně. Na začátku roku se dokonce spekulovalo, že v závodu zvaném „Oscaři“, je největším favoritem a v cestě mu stojí možná tak akorát Spielbergův Válečný kůň. Jak teď už víme, ani jedno z těchto historických dramat se na prestižním předávání akademických cen neuchytilo a J. Edgar dokonce neobdržel jedinou nominaci. Český distributor nakonec zrušil premiéru v kinech a do našich končin se film dostává pouze na DVD. Jedná se o další velký omyl, nebo tentokrát není co distributorovi vyčítat?

  10. Nejděsivější "scénář" - herci, kteří někoho zabili ve skutečném životě
    Téma12. 8. 2019
    Nejděsivější "scénář" - herci, kteří někoho zabili ve skutečném životě

    Ve filmech je to rutina. Asi každý herec na plátně někoho "sundal". V showbyznysu je každopádně hned několik černých ovcí, které vzaly život i ve skutečnosti.

  11. Herci, kteří odmítli slavné role (a mnozí toho dodnes litují)
    Téma26. 7. 2019
    Herci, kteří odmítli slavné role (a mnozí toho dodnes litují)

    Někdy se prostě do vám nabízené role nevcítíte a radši ji odmítnete, nežli byste ji s odporem hráli. Jindy se vám třeba nelíbí výše slíbené výplaty. Nebo se třeba jen nechcete setkat s ex na place. Tak či onak, zde je několik příkladů, kdy se jedním hercem odmítnutá role stala odrazovým můstkem pro jeho či její kolegu/kolegyni.

  12. Retro recenze: Apokalypsa v Hollywoodu - Když dojde na konec světa, jsou celebrity "člověk jako každý jiný"
    Recenze16. 7. 2019
    Retro recenze: Apokalypsa v Hollywoodu - Když dojde na konec světa, jsou celebrity "člověk jako každý jiný"

    Dnes před půlnocí můžete na televizních obrazovkách zažít konec světa spolu s hollywoodskými celebritami. Ujetá komedie z roku 2013 dokládá, že herecké hvězdy, o kterých máme všemožné představy, jsou lidé z masa a kostí stejně jako my. A když dojde na apokalypsu a hraniční situaci, to si pište, že se charaktery budou lámat. Více v dobové recenzi. PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2013: Přemýšleli jste někdy o tom, jak spolu vychází hollywoodská smetánka? Jestli se chovají jako normální smrtelníci a stejně tak i tráví večery? Tenhle snímek vám na tyto otázky nabídne odpověď. A ano, není úplně normální.

  13. Retro recenze: Kapitán Phillips - somálští piráti, americká nákladní loď a tradičně přesný Tom Hanks
    Recenze10. 2. 2019
    Retro recenze: Kapitán Phillips - somálští piráti, americká nákladní loď a tradičně přesný Tom Hanks

    Dnes večer si v televizi můžete pustit drama "Kapitán Phillips", v němž Tom Hanks řeší situaci, kdy se mu na nákladní loď vloupají somálští piráti. Snímek byl inspirován skutečnými událostmi a my při té příležitosti otevíráme recenzi z roku 2013. PŮVODNÍ TEXT: V posledním měsíci se nám v kinech shromažďují adepti na zlaté sošky, které se budou rozdávat v únoru. Kapitán Phillips má být jedním z nich a podle mého pořád je, ale to jen díky tomu, že přesně zapadá do norem, podle nichž se Oscaři udělují.

  14. Perličky, které jste nevěděli o kostýmech ze Star Wars
    Téma9. 11. 2017
    Perličky, které jste nevěděli o kostýmech ze Star Wars

    Premiéra nových Star Wars se nezadržitelně blíží. Pojďme se společně vrátit v čase a připomenout si původní díly Star Wars třeba tím, s čím zápasili kostýmoví designéři.

  15. Jeden a ten samý herec: Christian Bale. Odvážné i riskantní proměny hvězd...
    Téma14. 10. 2017
    Jeden a ten samý herec: Christian Bale. Odvážné i riskantní proměny hvězd...

    Tohle vás stále baví a dává se za to Oscar. Make-up a oblečení dělají svoje a žádný herec či herečka by bez nich na plac nejspíš ani nevstoupili. Opravdové přeměny ale vyžadují mnohem více času, odříkání a pevné vůle. Jo, herec někdy tvrdej chleba má... doslova. Tyto proměny stojí za připomenutí, i když herci někdy ohrozili vlastní zdraví a život. Extrémní hubnutí, nebo někdy přibírání.