sen - ČT24

Autor

Články autora

  1. U Scorseseho vítězí 3D
    Téma1. 12. 2011
    U Scorseseho vítězí 3D

    Londýn - Oscarový režisér Martin Scorsese uvedl v Londýně evropskou premiéru svého nového filmu Hugo. Poprvé ve své kariéře natočil film ve 3D, který cílí na nejmladší publikum. Na slavnostní premiéru zavítal i princ Charles se svou ženou Kamilou. Scorseseho trojrozměrný film Hugo je adaptací románu Briana Selznicka o malém zlodějíčkovi Hugo Cabretovi, jenž žije na vlakovém nádraží v Paříži 30. let 20. století. Do českých kin snímek přijde v únoru.

  2. Přes osud Voskovce o údělu emigrantů
    Téma14. 10. 2011
    Přes osud Voskovce o údělu emigrantů

    Praha – Do české distribuce vstupuje zajímavý film, který vznikl ve spolupráci společnosti Rudinska Film a České televize s názvem Můj otec Voskovec. Dokument přibližuje osobní život a uměleckou kariéru Jiřího Voskovce od jeho příchodu do Spojených států v roce 1950 až po jeho úmrtí v roce 1981. Film je vyprávěn z pohledu jeho mladší dcery Gigi, která s otevřeností hledá úplný a konzistentní obraz svého otce Jiří-George Voskovce, jenž ji adoptoval, aby se jí posléze i s její sestrou vzdal.

  3. Gustav Machatý zachytil touhu jako nikdo jiný
    Téma31. 8. 2011
    Gustav Machatý zachytil touhu jako nikdo jiný

    Praha – Nově a originálně přibližuje filmového režiséra Gustava Machatého první v tuzemsku vydaná monografie s názvem Touha dělat film. Vychází ke stodesátému výročí narození.