Nejočekávanější animované filmy roku 2015

Nejočekávanější animované filmy roku 2015
Páté místo pro SpongeBoba ve filmu: Houbu na suchu.
10. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu
SpongeBob ve filmu: Houba na suchu
Páté místo pro SpongeBoba ve filmu: Houbu na suchu.
Studio Paramount pictures se rozhodlo, že vyzkouší jestli bude mít mluvící houba na stříbrném plátně stejný úspěch jako v kresleném seriálu. SpongeBob se vydá na souši hledat zloděje receptu krabích hamburgerů. V únoru tak můžeme očekávat jak hrané, tak animované vystoupení. Dle traileru asi spíše pro děti. I grafika je zvláštní, připomíná poslední nepovedený film o Garfieldovi. Je tedy možné, že po premiéře budou producenti trochu na suchu, podobně jako SpongeBob. Nejmenší se u toho alespoň pobaví. Doufejme.
Česká premiéra: 5. února
 
9. Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu
Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu
SNOOPY A CHARLIE BROWN. Peanuts ve filmu
Důvod, proč je Snoopy lepší než SpongeBob, je jediný, má lepší grafiku - alespoň dle mého skromného názoru. A také se jí drží a nepřebíhá z hraného do animovaného světa. Děj z traileru není jasný, ale můžeme odhadovat, že známý pes Snoopy se chystá na cestu kolem světa. Zřejmě na své boudě. O co půjde, uvidíme v listopadu. Vypadá to, že ve 3D by Snoopy mohl bavit.
Česká premiéra: 5. listopadu
 
8. The Good Dinosaur
Hodný dinosaurus
I studio Pixar pro nás má tento rok novinku, a nejen jednu. Hodný dinosaurus se představí v listopadu. O co ve filmu půjde? Inu, co kdyby dinosauři nevyhynuli? Jak by to s nimi a námi bylo dál? V čele se představí Neil Patrick Harris se svými hlasivkami. Pro diváky, kteří mají strach z oblud v Jurském parku, může být The Good Dinosaur ideální film.
Česká premiéra: 26. listopadu
 
7. Velká šestka
Velká šestka
Velká šestka na druhé místě.
Studio Disney se letos vydalo s kůží a s robotem na trh. A za robota, jehož hlavním posláním je pomáhat a léčit - nikoliv chránit, jak by se mohlo zdát - získalo nominaci na Oscara. V kinech snímek již pár dnů běží, tak jen krátké upozornění na děj. Mírumilovný robot se spolu s lidmi, jejichž hlavní diagnózou je puberta a láska k vědě, pokusí zachránit svět před super padouchem. Ve světě se snímek setkal se zájmem diváků i kladnými recenzemi. Bude stejně úspěšný i u nás?
Česká premiéra: 22. ledna
 
6. Konečně doma
Konečně doma
Fialoví mimozemšťané na Zemi a jedna holčička jsou hlavními hrdiny animáku Konečně doma.
Březen přinese spoustu fialových mimnozemšťanů ve filmu Konečně doma. Ti budou na útěku před svými nepřáteli, ale aby to nebyla nuda, jeden z nich prozradí jejich úkryt. Dotyčný mimozemšťan následně prchá s lidskou dívkou napříč Amerikou. No, ale co je na tom tak zajímavé? Předně, za vznikem snímku stálo studio DreamWorks, které slavilo nemalý úspěch se sérií Jak vycvičit draka. No a ty, kteří vládnou angličtinou, potěší propůjčené hlasy. V první řadě jde o Jima Parsonse, známého ze seriálu Teorie velkého třesku. Zpěvačka Rihanna nám bude chtít dokázat, že má na víc než koncertní show.
Česká premiéra: 26. března
 
5. Asterix: Sídliště bohů
Asterix: Sídliště bohů
Asterix: Sídliště bohů na čtvrtém místě žebříčku.
Gérard Depardieu už zřejmě přestal bavit a tak se Asterix s Obelixem vrátili pod tužku kreslíře. Respektive grafika. V březnu ukáží dívákům, že ani šedesátiletý komiks neomrzí. Ceasar chce udělat novou kolonii pro Římany. Ta by měla sousedit s proslulou galskou vesnicí. Jak se s tím Asterix a Obelix popasují tentokrát?
Česká premiéra: 5. března
 
4. V hlavě
V hlavě
V hlavě
Co se odehrává v lidském mozku? Že je to tam zaplněno emocemi, je kolikrát více než jasné. Jak ale takové emoce vypadají a jak se chovají? To se dozvíme v další pixarovce ve výčtu nejočekávanějších animáků. Čeká nás zmatek v hlavě, nebo vtipný ponor do vědy s označením emoční inteligence? Tohle po letech vypadá na docela ambiciózní pixarovku.
Česká premiéra: 18. června
 
3. Ovečka Shaun ve filmu
Ovečka Shaun ve filmu
Ovečka Shaun ve filmu drží druhou příčku žebříčku CZ tržeb.
Jedna z nejočekávanějších novinek přijde už v dubnu. Tvůrci populárního Walace a Gromita tentokrát představí svou Ovečku Shauna ve filmu. Jejich grafika i vtipy jsou už téměř klasikou a pobaví nejen dětského diváka. Ovce ve velkoměstě jsme na filmových plátnech ještě neměli. Právě tam se totiž Ovečka Shaun vypraví za svým pánem. V patách bude mít lidi z útulku.
Česká premiéra: 2. dubna
 
2. Mimoňové
Mimoni
Rok 2015 v českých kinech patří Mimoňům!
Jsou žlutí, říkají zvláštní věci a přesto jim rozumíme. Ale hlavně, slouží těm největším zloduchům. Že je nebylo snadné najít, o tom se přesvědčíme ve filmu, který je hlavně o nich, o Mimoních. Ti jsou oblíbení nejen u dětí, ale i u dospělých. Což byl hlavní důvod, proč se tvůrci série Já, padouch rozhodli stvořit film jen a jen o nich. V červnu uvidíme, jak moc Mimoňové naplní očekávání diváků všech věkových kategorií.
Česká premiéra: 25. června
 
1. Malý princ
Malý princ
„- Co to znamená ochočit? - Je to něco, na co se nezapomíná. Znamená to vytvořit pouta.“ | http://www.paramountpictures.fr
Na závěr roku se v kinech objeví režisér Mark Osborne a jeho Malý princ. Knížka Antoine de Saint-Exupéryho je klasika. Malé děti vůbec nechápou, proč je maminka na konci čtení tak smutná. Schválně jestli to dokáže Osbourne ve svém filmu vysvětlit. Vsadil totiž na klasiku. Soundtrack si vezme na starost oscarový Hans Zimmer, který svou hudbou snad nikdy nezklamal. Vánoce tak budou ještě kouzelnější.
Česká premiéra: 3. prosince
Které filmy dávají právě dnes v kinech, najdete zde.    
Známé animované filmy s méně známými obrázky!