Režisér Simon West natočí novou verzi hororové klasiky Sliz

Režisér Simon West natočí novou verzi hororové klasiky Sliz
I dnes Sliz udivuje množstvím nápadů, zábavných momentů a špičkových efektů, díky kterým není problém se na tuhle parádičku podívat i po letech, aniž by se člověk cítil trapně za to, že film v mládí miloval. Sliz je kult (myšleno jako značka, neboť vzniklo několik snímků, ale o tom až za chvíli), v hororovém žánru srovnatelný například s Věcí Johna Carpentera, takže se není čemu divit, že nás čeká další film. Od poslední verze přeci jen uteklo téměř 30 let a za tu dobu se technologie značně posunuly, díky čemuž by mohli filmaři předvést nejednu vizuální perlu (pokud se nicméně studio nerozhodne natočit film pro teenagery, pak se na to může rovnou vykašlat).
Nová verze každopádně vznikne a zatím víme jistě jen to, že ji natočí Simon West (Con Air, Expendables 2). Pokud jste o tomhle fenoménu nikdy neslyšeli, pak vězte, že své prapůvodní kořeny má v roce 1958, kdy byla natočena první verze a hlavní roli hrál Steve McQueen! V roce 1972 vzniklo pokračování, které je zajímavé pouze tím, že ho režíroval Larry Hagman divákům lépe známý jako představitel J.R. Ewinga. O pořádnou slávu vraždícího růžového slizu z vesmíru, který začne likvidovat obyvatele malého města, se postarala zmíněná Russellova verze z roku 1998 (stalo se tak nicméně až postupem let, neboť v kinech snímek svého času propadl).
No a pro trochu nostalgie si dáme jedno video, v němž jsou sestříhaná úmrtí ze Slizu z roku 1988. Pamatujte na to, jak se tehdy horory točily. Takže pokud máte tendenci být pohoršení i u pár kapky krve, video ignorujte!