CZ tržby: Nejvíce se chodí na Fotografa a Hodinového manžela

CZ tržby: Nejvíce se chodí na Fotografa a Hodinového manžela
Fotograf režisérky Ireny Pavláskové stále vévodí návštěvnosti a tržbám tuzemských kin. Nahotinky plných tvarů, hubený Karel Roden a zaručené pikantní storky ze života Jana Saudka přitáhly do kin téměř 29 tisíc diváků. Což činí 4.1 milionu korun v rámci tržeb. Saudek prostě táhne. I když se jeho umělecký vrchol datuje před rok 1989 a žije de facto z minulosti. Kdyby se zájem o jeho fotografie rovnal tomu aktuálnímu v kinech, byl by finančně za vodou.
Hodinový manžel
Na Hodinového manžela vyrazilo přes 200 tisíc diváků. Velké tuzemské překvapení.
I na druhém místě žebříčku skončil film české výroby. Hodinového manžela režíroval debutant Tomáš Svoboda. Když budeme jeho úspěch hodnotit optikou diváckého zájmu, daří se autorovi prvního celovečeráku znamenitě. Na skečovou komedii vyrazilo 20.107 diváků (a divaček, samozřejmě). Za film zaplatili 2.8 milionu korun. Suma sumárum film od premiéry zhlédlo za necelé čtyři týdny 143 tisíc diváků. Celkové tržby činí 20 milionů korun. Solidní a poměrně překvapivý výsledek. Opět zaujali herci (Bolek Polívka, David Novotný a další) a lechtivé téma.
Třetí skončil po uplynuvším víkendu fantasy snímek Sedmý syn. Kouzlící rytíři, démoni a svůdná královna čarodějnic Julianne Moore nalákali do kin 13.319 diváků. Tržby o pár korun překročily 2 miliony korun.
Liam Neeson
96 hodin: Zúčtování (2015)
Bramborová medaile zůstala na čtvrteční novinku, akční thriller 96 hodin: Zúčtování (2015) s Liamem Neesonem v roli ostříleného a střílejícího drsňáka, který dovádí pomstu k děsuplné dokonalosti. U nás se ovšem "trojka" příliš nechytla. O premiérovém víkendu na film vyrazilo 13.878 diváků. Tržby činí 1.95 milionu korun. Scházelo malilinko... a mohl z toho být bronz.
Stabilně na pátém místě se drží i tentokrát roztomilý chlupáč Paddington (2014). Na britský rodinný snímek vyrazilo 15.023 diváků, kteří v pokladnách nechali 1.86 milionu korun. Až šestý je vítěz loňských tržeb, závěrečný díl Hobita: Bitva pěti armád (2014). Spíš než aktuální čísla jsou zajímavá ta celková, brzy se u nás bude moci snímek pochlubit tržbami na hranici 100 milionů korun.
Před vstupem do klasického premiérového kola si formu ladí dva snímky. Animák studia Disney Velká šestka (10. místo, 6.352 diváků, 863 tisíc korun, 28 kin) a závěrečný díl komediální série Babovřesky 3 (14. místo, 2.721 diváků, 369 tisíc korun, 12 kin).
Babovřesky 3
Babovřesky 3. Již za dva týdny v kinech v plné síle. | če
Jak zamíchají pořadím žebříčku tuzemských tržeb o premiérovém víkendu? Dozvíte se za týden v dalším článku komentovaných tržeb.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.