Herec Michael Keaton se stane provozovatelem nejznámějšího fast foodu

Herec Michael Keaton se stane provozovatelem nejznámějšího fast foodu
Životopisné drama The Founder bude vyprávět o Rayi Krocovi, americkém obchodníkovi, který proslul provozem "restaurací" řetězce McDonald´s a vybudoval z něj jednu z globálně nejúspěšnějších značek světa. Snímek bude režírovat John Lee Hancock (Zachraňte pana Bankse, Zrození šampiona), autorem scénáře je Robert D. Siegel (Wrestler).
Půjde jen o další průměrný film, který se pokusí lákat na vějičku "natočeno podle skutečných událostí"? McDonald´s působí nejen v USA jako obrovský magnet. Odváží se tvůrci poodhalit oponu "amerického snu" a nahlédnout do zákulisí velkého byznysu, kde se nejedná v rukavičkách? Scenárista Siegel to ve Wrestlerovi dokázal...
herec-michael-keaton-se-stane-provozovatelem-nejznamejsiho-fast-foodu
Víte, že...
Ray Kroc měl předky v Československu? Jeho otec Alois Kroc, který emigroval do USA, pocházel ze Stupna. Ray Kroc se před slavnou kariérou u McDonald´s protloukal, kde se dalo. Byl řidičem, pianistou, prodával přístroje na výrobu mléčných koktejlů. V roce 1955 otevřel svou první pobočku McDonald´s v Chicagu. Později od McDonaldových firmu odkoupil. Nastartoval poměrně drsný byznys, který dle jeho vlastních slov lákal na "kvalitní, chutné a především rychlé stravování". Roku 1999 ho časopis TIME zařadil mezi stovku nejvlivnějších lidí 20. století.