Horor Ouija se dočká pokračování. Proč? Protože peníze...

Horor Ouija se dočká pokračování. Proč? Protože peníze...
V Hollywoodu to u hororů trefili - je jedno, jak špatný/dobrý výsledek je, důležitý je rozpočet. A ten se u žánrovek s duchy a sériovými vrahy drží proklatě nízko. Ouija stála 5 milionů dolarů, k úspěchu stačilo málo. Diváci navíc horory milují, takže je často neodradí ani vrcholně negativní recenze. Díky tomu si film přišel celosvětově na 88 milionů a to je dost. Takže bude dvojka, což potvrdil jeden z hlavounů společnosti Platinum Dunes.
První film byl příběhem bandy tupých teenagerů, kteří vyvolávali ducha a ten je pak začal likvidovat ve stylu Nezvratného osudu. Je nepravděpodobné, že by pokračování bylo o něčem jiném. Také by bylo naivní doufat v nějaké zlepšení, protože co funguje (finančně), to samozřejmě není třeba měnit.
Protože není nic dobrého, co by se k samotné Ouije (a vidině pokračování) dalo napsat, zakončím to aspoň dodatkem, že v Platinum Dunes současně pracují i na Očistě 3, což už je zajímavější, protože dvojka se opravdu povedla a v mnohém i první díl překonala. Do kin dorazí v roce 2016.