Nejočekávanější velkorozpočtové filmy roku 2015

Nejočekávanější velkorozpočtové filmy roku 2015
nejocekavanejsi-velkorozpoctove-filmy-roku-2015
10. Jurský svět / 150 miliónů dolarů
Režie: Colin Trevorrow
Film, který navazuje na ikonickou sérii a který vzešel z hlavy Stevena Spielberga. Neuvidíte v něm ale žádného z protagonistů přeživších v minulých filmech. Děj se odehrává více než 20 let po otevření Jurského parku, lidé se mění, jen velociraptoři jsou pořád stejně nenažraní.
CZ premiéra: 11. června
Terminator Genisys
Terminator Genisys
9. Terminátor Genisys / 170 miliónů dolarů
Režie: Alan Taylor
A ještě jednou natažení už tak dost natažené gumy. Ani Terminátor to nehodlá vzdát a vrací se jako Hvězdné války zase zpět do hluboké minulosti celé dějové eskapády. Aby toho nebylo málo, Paramount už ohlásil dva další filmy s Téčkem na léta 2017 a 2018. Uf.
CZ premiéra: 9. července
nejocekavanejsi-velkorozpoctove-filmy-roku-2015-1
8. Jupiter vychází / 170 miliónů dolarů
Režie: Andy Wachowski a Lana Wachowski
Space opera o velkém předurčení a lásce, co může galaxie přenášet. Bratři, totiž bratr a sestra Wachowski se vracejí na půdu čistokrevné sci-fi ve velkém stylu. Film měl mít premiéru už vloni, ale 2000 speciálních efektů posunuly premiéru na letošek.
CZ premiéra: 5. února
nejocekavanejsi-velkorozpoctove-filmy-roku-2015-2
7. Hunger Games – Síla vzdoru (2.část) / 250 miliónů dolarů (včetně části 1.)
Režie: Francis Lawrence
Na finále Hladových her, kdy to Katniss bere útokem na Kapitol, se určitě přijde podívat nemálo fanoušků. Jak celé série, tak Jennifer Lawrence. Ať už si o Hunger Games myslíme, co chceme, jedno se nedá popřít. Jennifer oživila dávnou slávu akční ženské hrdinky.
CZ premiéra: 19. listopadu
Tom Hardy
Šílený Max: Zběsilá cesta
6. Šílený Max: Zběsilá cesta / 150 miliónů dolarů
Režie: George Miller
Film, který strávil čtvrt století ve „vývojovém pekle“. Tak dlouho, až o něj ztratil zájem i Mel Gibson. Je vlastně s podivem, že ten film vůbec vzniknul a Tom Hardy v traileru vůbec nevypadá špatně! Až na něj budete koukat, jen připomínáme, že tenhle režisér psal scénář k prasátku Babe a režíroval Happy Feet!
CZ premiéra: 14. května
Dwayne Johnson
Rychle a zběsile 7
5. Rychle a zběsile 7 / 250 miliónů dolarů
Režie: James Wan
Nešťastná a tragická smrt Paula Walkera zkomplikovala slibně rozběhnutou sedmou část série, nicméně studio se rozhodlo rychle adaptovat situaci a film do kin půjde. I když se rozpočet přetáhl o 50 miliónů a jedna z hvězd týmu už nikdy na plyn nešlápne. Není pochyb, že tenhle film si na sebe vydělá.
CZ premiéra: 2. dubna
nejocekavanejsi-velkorozpoctove-filmy-roku-2015-4
4. Mission: Impossible 5 / předpoklad 200 miliónů dolarů
Režie: Christopher McQuarrie
Na postu režie tentokrát nebude Brad Bird (pracuje na Honbě za zítřkem), ale držitel Oscara za scénář k Obvylým podezřelým a režisér ne úplně dotaženého Jacka Reachera – Christopher McQuarrie. Z chyb se ale učíme, ne? Doufejme. Každopádně Simon Pegg je v týmu zas (like!)
CZ premiéra: 25. prosince
Chris Evans, Chris Hemsworth, Robert Downey jr.
Chris Evans, Chris Hemsworth a Robert Downey Jr. ve filmu Avengers: Age of Ultron (2015)
3. Avengers: Age of Ultron / 250 miliónů dolarů
Režie: Joss Whedon
V dalším pokračování velmi schopné party Avangerů se hlavní posty nemění. Trailer slibuje temnou a akční podívanou. Zkrátka tak, jak to máme rádi. Vyjít pak z kina a mít pocit, že svět je bezpečný, ale maličko nudný.
CZ premiéra: 30. dubna
nejocekavanejsi-velkorozpoctove-filmy-roku-2015-5
2. Star Wars: Síla se probouzí / 200 miliónů dolarů
Režie: J.J. Abrams
Je to tak, Hvězdné války jsou jako koláč, do kterého se zakousnete a zjistíte, že nemá konec. Tentokrát v režii J.J.Abramse skočíme v čase asi tak do 30. roku po skončení Návratu Jediho. Důležité je nemít z koláče guláš. Tak ať tvůrce provází Síla!
CZ premiéra: 17. prosince
Daniel Craig
Spectre
1. Spectre / 300 miliónů dolarů
Režie: Sam Mendes
Je to tak – čekání na dalšího – v pořadí již 24. filmového Bonda by se mělo letos naplnit. Studiu se líbí hora zlata, kterou stvořil Skyfall, tudíž se nijak zásadně nemění tým tvůrců. Pochopitelně se mění ultra-padouch. A tím je velmi skvělý Christoph Waltz.
CZ premiéra: 6. listopadu
Nejlepší filmy 2014 najdete zde.