Jak by vypadal Vetřelec 5 podle režiséra hitu District 9?

Jak by vypadal Vetřelec 5 podle režiséra hitu District 9?
Královna
Blomkamp je srdcař. Miluje sci-fi a proto točí sci-fi. Tuhle vášeň přirozeně muselo něco odstartovat a tady jdou ke slovu Vetřelci Jamese Camerona. „Můj nejoblíbenější film všech dob. Bez debat. Vetřelci od Camerona.“ To Blomkamp uvedl v roce 2013 v rozhovoru pro ComingSoon.net, když propagoval Elysium. „Co Elysium nemá a co bych rád dostal do dalšího filmu, to je sliz a vajíčka. To na plátně chybí.“ A jako správný srdcař začal Blomkamp ve svém volném čase na projektu jménem Alien Xeno.
Nešlo o nic, co by oficiálně posvětilo studio. Prostě práce nadšence, který sní v trochu konkrétnějších obrysech. Fanoušci dlouho doufali, že z toho něco bude, ale studio nakonec cuklo a místo toho jsme dostali Covenanta.
Zvolilo studio dobře? Nebudeme soudit, ale z concept artů, které Blomkamp vypustil na internet a zřejmě nikdy nedojde na jejich realizace, je nám téměř (jako fanouškům série) do pláče. Jsou totiž naprosto dokonalé
jak-by-vypadal-dalsi-vetrelec-podle-rezisera-hitu-district-9-4
jak-by-vypadal-dalsi-vetrelec-podle-rezisera-hitu-district-9-2
jak-by-vypadal-dalsi-vetrelec-podle-rezisera-hitu-district-9-7
Vidíme na nich Sigourney Weaver jako bojovnici Ellen Ripleyovou, překvapivě Dwaynea Hickse v podání Michaela Biehna (překvapivě proto, že ho tvůrci na začátku třetího dílu dost suše odpravili) a další zajímavé vychytávky (všechny koncepty najdete v galerii článku). Je vidět, že má Blomkamp Aliena hodně pod kůží, přičemž nejspíš patří k těm milovníkům monstra, kteří se s vývojem série nikdy nesmířili a od trojky vše dalšího ignorují (což by vysvětlovalo, proč do své vize zahrnul i Hickse).
Ostatně, svého času, než vznikla čtyřka, bojovali fanoušci za to, aby trojka byla pouhý špatný sen hlavní hrdinky a nic z něj se ve skutečnosti nestalo.
Jako fanoušek Vetřelce doufám, že u Foxů a odváží se sérii předat do Blomkampových rukou. Dovolím si tvrdit, že bychom na tom netratili.