US tržby: Vánoční svátky se nesly v rozporuplném duchu

US tržby: Vánoční svátky se nesly v rozporuplném duchu
Big Eyes | Forum Film
O druhé a třetí místo se podělily novinky Nezlomný (nový režisérský počin Angeliny Jolie) a muzikál Čarovný les. Oba filmy měly po 31 milionech, první jmenovaný vyhrál na body o pár set tisíc. Zatímco od filmové adaptace milovaného muzikálu se možná očekávalo víc, Jolie může být maximálně spokojená. Její předchozí film se v kinech příliš dlouho neohřál, zato Nezlomný startuje způsobem, který mu věští výbornou finanční budoucnost.
Vánoční svátky byly hodné i na Noc v muzeu, která tentokrát skončila čtvrtá. Ta si minulý víkend odbyla skutečně mizernou premiérou, o druhém víkendu se jí ale vedlo paradoxně lépe a místo propadu ji čekal vzestup na tržbách o 20%. Pořád to neznamená, že mají tvůrci vyhráno, možná si ale nakonec filmu nepovede tak zle, jak se zprvu zdálo. Mírně (o 4%) si na pátém místě polepšila i Annie a vytrvalost projevil i Hunger Games, který si na šestém místě polepšil na tržbách o 26%.
us-trzby-vanocni-svatky-se-nesly-v-rozporuplnem-duchu
The Gambler
Do desítky se vešel o debutující The Gambler s Markem Wahlbergem, nejde ale o nijak zářivý start. Sedmé místo, 9 milionů a průměrné recenze odsuzují tenhle remake klasiky s Jamesem Caanem k zapomnění. Nově se též do desítky prodralo výborně hodnocené drama Kód Enigmy s Benedictem Cumberbatchem, které se hraje již několik týdnů, poprvé se ale dočkalo širšího nasazení do kin a hned je toho téměř 8 milionů. Sherlock táhne.
Výjimečně se podíváme i za desítku, kde se odehrálo hned několik zajímavých věcí. V prvé řadě naprosto propadla novinka Tima Burtona Big Eyes. Z 1307 kin přitekly necelé tři miliony, což "stačilo" na 15 místo. To kontroverzní komedie The Interview měla o tisícovku kin méně a vydělala miliony dva, přičemž skončila 16. Neuvěřitelně dobře se uvedl Americký sniper Clinta Eastwooda. Z pouhých 4 kin snímek dostal 610 tisíc dolarů!
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.