Nejlepší filmy roku 2014 podle uživatelů KINOBOX.cz

Nejlepší filmy roku 2014 podle uživatelů KINOBOX.cz
A aby slovo skutečně patřilo Vám, našim milým uživatelům, uděláme tentokrát žebříček trochu netradičně a každý film doprovodíme jedním vaším komentářem. Alespoň se nebudeme zbytečně opakovat, neboť se nejeden film shoduje s žebříčkem českých kritiků a dáme Vám možnost zazářit. ;)

10. Divoké historky (2014) - 80%

Divoké historky: trailer | Aerofilms
"Divoké historky nejsou vysloveně brutální, je třeba v nich vidět nadsázku. Dotýkají se totiž i témat, které nepochybně netrápí jen Argentince, jako je korupce, přesvědčení zbohatlíků, že za peníze je možné koupit všechno, a obecně sociálních problémů ve společnosti. Szifrón oproti Tarantinovi zvládá i psychologii postav. Nejsou to jednoúčelové figurky, ale živoucí lidé. V každé povídce je výborně zvládnutý bod zlomu, to pomezí, kdy se obvyklé standardní řešení zvrtlo. A k tomu správná jižanská vášeň a už svištíme po té klouzačce dolů."
marie-kolarova, 80%
Hodnocení, Rozpočet: $? milionů, Celosvětové tržby: $23.9 milionů

9. 22 Jump Street (2014) - 80.14%

"Důkaz toho, že na tenhle film se tvůrci i celý štáb bezpochyby těšili a je to zkrátka vidět. A je-li divák aspoň maličko naladěný na tenhle druh humoru (předpokládejme, že se na film nikdo nedívá z nějakého masochismu), tak tu energii sdílí. Mně osobně dostala hláška "Řekni něco cool!", jejíž vtip spočívá v kontextu, ale jeho rozkrytí by byl už spoiler."
tamura, 80%
Hodnocení, Rozpočet: $50 milionů, Celosvětové tržby: $331 milionů

8. Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) - 81.52%

"Pro všechny trouby, co nevěřili, že by Winter soldier mohl být opravdu dobrý film musí být tohle kopanec do rozkroku. Ano je totiž o fous lepší než jednička a o několik levelů lepší než všichni Thorové, Hulkové a poslední Ironman . Ale není se co divit (i když někteří se asi divit budou) jde totiž o dost jinou záležitost, než na kterou jste byli doposud v komiksových adaptacích zvyklí. Z hlediska Marveláckého univerza se jedná o stěžejní záležitost a pro fanoušky povinnost (kdo četli předlohy tak tuší). A kdo by to byl řekl, světe div se, právě přátelsko-parťácké spojení Kapitána se snad nejslabší postavou Black Widow je zcela uvěřitelné a velmi sympatické."
Innuendo, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $170 milionů, Celosvětové tržby: $714 milionů

7. Strážci Galaxie (2014) - 82.86%

"Marvel Cinematic Universe není série, je to kult, to se s každým filmem čím dál přesvědčivěji potvzuje. Každým snímkem překonává laťku, kterou si samo nastavilo. Každý film je vyzrálejší, dospělejší, akčnější, promyšlenější a v případě Strážců i odvážnější (o ostrý jazyk, sexuální podtext a na Disneyho poměry drsné scény tu vskutku nouze není). Neexistuje žádná série, na jejíž filmy bych se těšila tak, jako na ty patřící do MCU. Vánoce jsou oproti premiérám těchto snímků svátkem domorodého kmenu v hluboké Amazonii. A jestli to znamená, že jsem geek - tak jsem tedy geek & proud!"
Larrysbride, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $170 milionů, Celosvětové tržby: $772 milionů

6. Interstellar (2014) - 83.31%

Casey Affleck, Christopher Nolan, Anne Hathaway, Matthew McConaughey
"Bože, ten pocit... Všechny vědecké poznatky, nejznámější / nejpravděpodobnější teorie a sny ( závěr ) o cestování vesmírem, které Nolan mistrovsky snoubí s prvotřídním dobrodružstvím, nezměrným množstvím srdceryvných emocí a svým vizionářským a epickým vizuálem ( a samozřejmě Zimmer hraje o sto šest), přičemž ještě stíhá odkazovat a vzdávat holt svým inspiračním zdrojům, mocně gradovat i filozofovat o lidství. Jistě, šlo by to kvůli několika věcem rozcupovat ( i když dle mého má každé políčko filmu svůj důvod - je jasná inspirace, vše má opodstatnění a svou funkci i smysl ve vyprávění), ale ten pocit... Ten z toho dělá další Nolanův nesmazatelný otisk na mé cinefilské duši. P.S.: McConaughey je neuvěřitelně přesný a Hathaway je pod Nolanovým dohledem čím dál lepší."
, 100%
Hodnocení, Rozpočet: $165 milionů, Celosvětové tržby: $641 milionů

5. Jak vycvičit draka 2 (2014) - 84.36%

"Rozpohybované obrázky binárem, né vždy lahodí mé potěše. Cvičení draka je toho velkou vyjímkou neb je to dokonalost sama. Již první počin ve mně zanechal velmi příjemný pocit z dobře odvedené práce a není tomu jinak u druhého dílu, který je stejně tak skvělý, jak dobře vypracovaný preclík pečíc se v troubě ohřívané ohněm chrlícím se z dragonské tlamy. Kéž by bylo víc takových animáků, které jsou určeny nejen sotva žvatlajícím jedincům s rozmatlanou přesnídávkou kolem ústního otvoru, ale i těm, kteří již mají dětství dávno za sebou, čímž pádem i ty přesnídávkové obličejové mazanice."
salisbury, 100%
Hodnocení, Rozpočet: $145 milionů, Celosvětové tržby: $618 milionů

4. Zmizelá (2014) - 84.52%

"Těžko říct, co je na tom lepší - jestli rafinovaná detektivní hra o dvou rovinách, hrátky s úhlem pohledu, přiznaná manipulace všeho a všech nebo satirický přístup, který staví výhradně na tom horším v nás. Důležité každopádně je, že Fincher znovu dokázal natočit chytrý a audiovizuálně podmanivý film, který šlape ve všech ohledech a je vyložená radost sledovat jeho jednotlivé scény. Ben Affleck konečně dostal part napsaný na tělo (tedy postavu, která je ve svém chování nevěrohodná a trochu prkenná) a Rosamund Pike se dočkala životní role. Jeden z těch vzácných filmů, které člověk dokouká a nemůže se dočkat, až je uvidí znovu. Můj osobní horký favorit na Oscara pro nejlepší scénář."
Tom Hardy, 100%
Hodnocení, Rozpočet: $61 milionů, Celosvětové tržby: $349 milionů

3. Na hraně zítřka (2014) - 84.73%

Tom Cruise, Doug Liman, Emily Blunt | Warner Bros.
"S.U.P.R !! Konečně pořádně našlapaný blockbuster s "origo" námětem, který se nebojí riskovat a vše ukazuje pěkně ostře .. jak je potřeba. Rozjezd je sice kapánek komplikovanější, ale po první smyčce se filmek nabrousí na pěkný grády, což se stupňuje až do finále. Závěr by možná zasloužil monstróznější fight, ale i v tomhle provedení je to cool. Pro mě - za mě .. byl jsem s 85% filmu spokojen na maximum .. bavil jsem se královsky a z kina jsem odcházel s pocitem, že bych to rád viděl hned podruhé (což se tak často nestává). Vizualizace dokonalá .. co k tomu dodat, herecky moc dobře ztvárněné .. Cruise + Blunt jako supr dvojka .. ale co mě dostávalo nejvíc - zřejmě to postupné upgradování hlavní postavy, promyšlenost s detailními prvky. Časová smyčka je výborný nápad (i když prvně viděný u Zdrojového kódu) skvěle zapadající do prostředí invaze alienů. Určitě jeden z TOP filmů 2014"
Yancl, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $178 milionů, Celosvětové tržby: $369 milionů

2. X-Men: Budoucí minulost (2014) - 85.03%

"Naprosto úžasný snímek, na kterém je znát, že se vrátil ten správný režisér a jako před lety se chopil svých mutantů s jistotou. I když jsou možná některé části trochu rozvláčné, při sledování vám to bude jedno. Většina důležitých scén má obrovskou emocianální sílu, a tak se už nadále necítíte jen jako pouhý divák, ale jako součást příběhu. Film otevírá spoustu možností, které se "Posledním vzdorem" ztratily, takže se můžete jenom těšit na X-men: Apocalypse."
petr-stepan, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $200 milionů, Celosvětové tržby: $746 milionů

1. Hvězdy nám nepřály (2014) - 85.67 %

"Rakovinovým bujením zhoubně nasáklý příběh mi doširoka rozevřel zkornatělými víčky oční jamky a já hleděl pln smutku na souznění dvou lidí skomíraje pnoucí se k životu. Jejich láska dokázala přemoct mnohé a radost ze života byla díky ní pohonným motorem opomíjející přicházející smrt. Ač prvoplánovitost klišoidního příběhu je jasná, přesto nabízí příjemně melancholický pohled do světa lidí, kteří bojují s tím, co visí jak Damoklův meč nad každým z nás."
salisbury, 95%
Hodnocení, Rozpočet: $12 milionů, Celosvětové tržby: $304 milionů
Kompletní žebříček nejlepších filmů roku 2014 podle uživatelů najdete zdeFilmy hodnoťte po přihlášení na kartách filmů.