The Interview míří do trezoru: Nepodívá se do kin, ani se nedočká VOD vydání

The Interview míří do trezoru: Nepodívá se do kin, ani se nedočká VOD vydání
Bylo jasné, že The Interview vyvolá divoké a odmítavé reakce. Něco podobného ale nikdo nečekal. Hackeři přišli s výhružkou a americké řetězce kin se rozhodly snímek neuvést. Vzhledem k okolnostem zůstala studiu jediná možnost - zrušit nové taškařici od tvůrců Apokalypsy v Hollywoodu premiéru v kinech (a to navzdory rozpočtu 44 milionů dolarů, což nejsou zanedbatelné peníze). Zajímavé nicméně je, že ze snímku hodlají v Sony udělat trezorový film, neboť nebude nabídnut ani prostřednictvím VOD. Něco takového se v Hollywoodu děje skutečně velmi vzácně a je otázkou, co nastalý vývoj situace bude znamenat pro filmová studia do budoucna.
Chápu, proč se kina od filmu distancovala, Sony ale jedná trochu unáhleně. Vzniká tím totiž nebezpečný precedens. Oblíbené heslo amerických filmových prezidentů "s teroristy se nevyjednává" jakoby náhle neexistovalo. Hrozba dalším 11. zářím je přirozeně ten nejsilnější červený praporek pro zemi, která se stále ještě z děsivé události plně nevzpamatovala. Podobná rychlá kapitulace ale dává teroristům moc. A ti ji rozhodně využijí.
Výsledkem každopádně je, že komedie The Interview jen tak světlo světa nespatří a není jisté, zda se jí někdy vůbec diváci dočkají. V roce 2014 zní něco podobného jako z nějakého sci-fi filmu. Ale je to jen prostá realita.