Tržby v českých kinech: Interstellar uhnal Pohádkáře

Tržby v českých kinech: Interstellar uhnal Pohádkáře
Z filmu Interstellar.
Je to hodně vyrovnaný boj. Tedy pokud se o velkolepém sci-fi snímku Christophera Nolana a filmové verzi původně knižního Pohádkáře dá takto hovořit. Interstellar má mírně navrch. O druhém víkendu od nasazení do tuzemských kin na něj vyrazilo 41.109 diváků. Za film zaplatili 6 milionů korun. Což snímek vyneslo na vrchol žebříčku. Přestože distributor Interstellar stáhl ze 38 kin (ze 107 na 69).
Jiří Macháček, Eva Herzigová
Eva Herzigová a Jiří Macháček v Pohádkáři Vladimíra Michálka.
Pohádkář naopak o 4 kina posílil (ze 73 na 77). Na obhájení prvenství z předcházejícího víkendu to ovšem nestačilo. Na vztahové, romantické drama vyrazilo 39.746 diváků. Do pokladen přinesli 5.75 milionu korun. Že by se cílovka hned víkend od nasazení vyčerpala? Snímek klame tělem, není pouze pro ženy. Muži se návštěvy kina bát nemusejí...
Brad Pitt
Z válečného snímku Železná srdce.
Posádka tanku Fury obsadila ve víkendovém klání třetí místo žebříčku tuzemských tržeb. Železná srdce vidělo 25.903 diváků. Za akční drama, inspirované závěrečnými bitvami 2. světové války, zaplatili cenu nesrovnatelně únosnější než účastníci bojů, 3.64 milionu korun. Tohle je film pro chlapy, v páru se na něj moc chodit nebude. Kromě Pitta ale přináší tak trochu jiný pohled na 70 let staré události. U nás by nicméně mnohem více táhnul snímek typu Tobruk (2008).
Své stálé místo na žebříčku mají pravidelně i novinky hororového žánru. Jessabelle: V tváři démona není výjimkou. O premiérovém víkendu na poněkud klišoidní téma domu, v němž straší, vyrazilo 9.558 diváků. Za duchařinu zaplatili 1.29 milionu korun.
Kritikou chválená a diváky navštěvovaná Zmizelá (2014) skončila na pátém
Ben Affleck
Zmizelá
místě. Aktuálně na tenhle znepokojivý thriller zašlo 7.598 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion korun. Můžeme tedy bilancovat; za necelých sedm týdnů od nasazení přišlo na novinku Davida Finchera 163 tisíc diváků. Tržby činí 22 milionů korun. Což je s přihlédnutím k současnému trendu návštěvnosti kin úspěch. S Interstellarem ani Pohádkářem se nicméně měřit nemůže.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.