Jsou Expendables: Postradatelní 3 lepší v necenzurované verzi "pro dospělé"?

Jsou Expendables: Postradatelní 3 lepší v necenzurované verzi "pro dospělé"?
Expendables: Postradatelní 3 | Lionsgate
Studio mělo s Expendables 3 slušné problémy. Napřed fanoušky nakrklo tím, že se rozhodlo sérii přiblížit obsazením i ratingem mladé generaci (proč, proboha?!) a poté přišel "jako trest" nechtěný předčasný únik hotové verze filmu na internet, díky čemuž se rozšířila šeptanda, že trojka za moc nestojí.
V rámci známek to nejvíce schytala z celé série (od diváků i kritiků) a i tržby výrazně zaostaly za svými předchůdci. Studio přirozeně vinilo hlavně únik, Sly byl nicméně pragmatičtější a nechal se slyšet, že bylo chybou udělat trojku jako přístupný film. Už proto se hodně čekalo od necenzurované verze, jež měla pachuť z kinoverze o něco zmírnit. Jenže ani k tomu nedošlo.
Jako výstražné znamení působil už trailer na necenzurovanou verzi, který je paradoxně krotký a neobsahuje nic, co by mělo eRkový charakter:
A má to svůj důvod. Ono totiž i v necenzurované verzi o žádné eRko nejde. Sestřih je delší o šest minut a nové scény byste spočítali na prstech jedné ruky. V zásadě jde jenom o tři momenty - 1) v úvodu ve vlaku je navíc vtípek se záchodem, 2) při odletu na misi mají mladíčci sbližující moment v letadle, během něhož se baví o Banksovi a 3) trochu víc si před finální bitkou pokecá hyperaktivní Antonio se Slyem. Zbytek nových materiálů se skládá hlavně z toho, že "v záběru 47 zastřelí někdo o pět vojáků více" a podobně. Ano, bodycount se skutečně znatelně zvýšil, možná i o třetinu. Jenže pořád absentuje fuckování a co je nejbizarnější, ani v unrated verzi neteče krev.
John Wick se tomu musí smát. A oba předchozí díly Expendables taky. Vážně jsem si naivně myslel, že třeba natažené lano v úvodu povede v unrated verzi k nějakému pěknému "přetnutí", ale nic takového se nestane. Větší počet mrtvých znamená pouze zběsilejší střih a více padlých těl.
Také je třeba zmínit několik drobných, ale pro diváka naprosto nepodstatných změn, které s největší pravděpodobností většina z vás během sledování nezaznamená (jinak zabarvená scéna, trochu odlišný záběr a podobně).
tema-expendables-postradatelni-3-kinoverze-vs-unrated-cut
Expendables: Postradatelní 3 | Lionsgate
Těch pár minut navíc možná potěší diváky, kterým se kinoverze líbí. Ale rozhodně to NENÍ unrated cut. Tomu se prodloužený sestřih ani neblíží. Pokud vás cenzurovaná verze zklamala, nic lepšího bohužel neexistuje.