Tržby v českých kinech: Drákula stále pije krev. Nově také Johnu Wickovi.

Tržby v českých kinech: Drákula stále pije krev. Nově také Johnu Wickovi.
Drákula: Neznámá legenda trůní na vrcholu žebříčku již druhý víkend po sobě. Tentokrát vládne díky 18.342 příznivcům, kteří za akční fantasy podívanou zaplatili 2.55 milionu korun. Což je o 40 procent "oveček" méně, než před týdnem.
Ben Affleck
Zmizelá
Druhé místo si drží Zmizelá, thrillerová skládačka mistra Finchera. Na jednu z událostí letošní filmové sezony se o čtvrtém víkendu od nasazení přišlo podívat 17.414 diváků. V pokladnách kin nechali 2.48 milionu korun. Tentokrát už transylvánský démon nedominoval tak výrazně jako před týdnem. Měl ale 16 kin k dobru...
Frédéric Chau, Medi Sadoun, Ary Abittan
Docela překvapivě se na třetí místo dostala komediální francouzská novinka Co jsme komu udělali? Po relativním úspěchu německého snímku Fakjů pane učiteli další příklad evropského filmu, který se důstojně poměřuje s americkou produkcí. Francouzská komedie odstartovala s podporou 12.427 diváků a s tržbami 1.6 milionu korun.
Keanu Reeves
John Wick také překvapil, ale v opačném smyslu slova než multi-kulti francouzská komedie. Akční pecka, kterou poměrně kladnými recenzemi tlačí řada milovníků devadesátek, byla dle žebříčku Unie filmových distributorů nasazena do pouhých 24 kin. Na film, jehož ústřední zápletka spočívá v tom, že se bývalý tvrdý hoch mstí za smrt psa a střílí zblízka po tom, kdo se zrovna namane, vyrazilo o premiérovém víkendu 10.850 fanoušků žánru. V pokladnách nechali 1.5 milionu korun. Že by žánru odzvonilo? Budeme si muset počkat, až se snímek objeví ve více kinech? V těch amerických uspěl... Víc otázek, než odpovědí.
To belgickou pohádku Škatuláci nasadil distributor hned do 115 kin. Na film, kterému vládne loutková animace, vyrazilo 10.864 diváků, tedy více než na obávaného střelce. Za vstupenky nicméně utratili méně, 1.42 milionu korun. John Wick byl totiž nasazen i v IMAXu, kde je cena lístků vyšší. A za pohádky, filmy pro děti se leckde také platí méně...
Vojtěch Dyk
Tři bratři | Bioscop
A teď jedna zpráva, kterou nepotvrdil žebříček UFD, ale distributor hudebního filmu Tři bratři. Snímek po necelých 11 týdnech od nasazení vidělo přes půl milionu diváků, 509.645. Za necelé dva a půl měsíce velmi dobrá bilance. Proč se čísla UFD a distribura liší? UFD totiž nemá údaje ze všech kin na území republiky, ale do statistik zahrnuje vzorek zhruba 200 z celkových 250 digitálních kin. Kompletní výsledky za daný měsíc uvádí UFD vždy v druhé polovině následujícího měsíce na základě údajů obdržených od distributorů jednotlivých filmů.
Intimity
| http://www.intimityfilm.cz
Do žebříčku dvaceti nejoblíbenějších filmů víkendu se dostal ještě jeden tuzemský snímek, romantické drama Intimity. Po předpremiérách a projekcí v menších sálech ve čtvrtek tvůrci rozjeli klasickou distribuci. A výsledek? 5.447 diváků, tržby přes půl milionu korun. Rozhovor s tvůrci, kteří si točí po svém a neřeší názory filmových kritiků, vám přinese již brzy.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.