US tržby: Na Zmizelou nestačil Drákula ani Iron Man v právnickém obleku

US tržby: Na Zmizelou nestačil Drákula ani Iron Man v právnickém obleku
Soudce
Velmi dobře se navzdory úspěchu Zmizelé uvedl Drákula: Neznámá legenda. Studio Universal chce snímkem odstartovat vlnu filmů, v nichž se slavná monstra (Mumie, Vlkodlak, Drákula atd.) napřed uvedou nějakou svéráznou sólovkou a poté bude následovat společná týmovka. Základy se povedlo položit. Origins Drákuly si navzdory velmi špatným recenzím došel o debutovém víkendu pro 23 milionů z amerických kin a dalších 60 mega přistálo ze zbytku světa. Drákula si celkově v pohodě dojde minimálně pro dvě stě milionů, přičemž stál jen 70. Monstra Universalu mají dveře otevřené.
Velmi slušně se uvedla i adaptace oblíbené dětské knížky Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day se Stevem Carellem a Jennifer Garner v hlavních rolích. Hrané filmy pro celou rodinu byly v posledních letech zastíněny animáky, takže je start na trojce a 19 milionů jednoznačný úspěch. Snímek navíc stál jen 28 milionů, takže dost možná brzy dojde na oznámení pokračování. Až na čtvrté místo ustoupila Annabelle, trápit jí to ale nemusí. Hororová panenka je sice o několik tříd horší než V zajetí démonů, to jí ale nebrání v úspěchu. Celosvětově má již 122 milionů, přičemž její řádění stálo jen 6.5. Podobný poměr cena/výkon tu nebyl od Saw série.
Robert Duvall, Robert Downey jr.
Soudce
Až na pětce skončil Soudce, což je takový lehce osobní projekt Roberta Downeyho Jr. a jeho ženy (společně ho produkují). Film stál 50 milionů dolarů a přestože si kritici pochvalují herce, současně spílají nad nudným scénářem. Premiérových 13 milionů je vzhledem k Downeyho statutu "největší současné hvězdy Hollywoodu" jasným zklamáním, hvězda z Iron Mana si to ale může dovolit. Vyděláno má díky Marvelu tolik, že kdyby do konce života točil jen propadáky, jeho peněženka to nejspíš ani nepocítí.
Poslední novinkou v TOP10 je na sedmém místě drama Addicted, které výrazněji u diváků nezabodovalo (ale válí v neoficiální soutěži o nejstrašnější recenze roku). Zmínit je třeba ještě dokument Meet the Mormons na jedenáctém místě, jenž dokázal z pouhých 317 kin dostat 2.7 milionů.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.