Spider-Man součástí Avengers 3? Šance tu jsou!

Spider-Man součástí Avengers 3? Šance tu jsou!
Filmy ze stáje Marvelu jsou nejen úspěšné, ale i dobře hodnocení, což zvedá laťku všem ostatním. Především pak filmovým společnostem, která stále ještě vlastní práva na jisté marvelovské postavy. Aktuálně se trápí Sony. Jejich Amazing Spider-Man nemá zdaleka takový úspěch, jak by se na podobného kultovního hrdinu slušelo. Rýsuje se proto dohoda, podle níž by se Spider-Man mohl objevit i v Avengers 3 (zní to možná absurdně, ale protože Marvel kdysi posytl práva, sám nyní paradoxně nesmí postavu použít). Sony na případném povolení uzdy rozhodně vydělá - za prvé půjde o samotné peníze za postavu a nejspíš si v kinech povede lépe i plánovaný Amazing Spider-Man 3, neboť popularita postavy stoupne díky Avengers 3.
Pokud na tenhle scénář dojde, přesto nemůžeme počítat s žádným organickým propojením obou světů. Situace bude obdobná, jako v případě jednání Marvelu s 20th Century Fox o použití postav Quicksilvera a Scarlett Witch, kde hrdinové nesmí sdílet stejnou historii a hrají je odlišní herci.
Pokud se tedy Spider-Man v Avengers 3 objeví, pravděpodobně nebude mít tvář Andrew Garfielda. Je otázkou, jestli je to chyba. Nic proti teenage pavoučkovi, ale v týmu Avengers by to stejně asi chtělo někoho staršího.