Recenze: 7 trpaslíků je zjevný pokus napodobit vzorec úspěchu Shreka

Recenze: 7 trpaslíků je zjevný pokus napodobit vzorec úspěchu Shreka
Sedm trpaslíků (2014) je zjevný pokus napodobit vzorec úspěchu Shreka (přesněji řečeno, Shreka 2 až 19): Smontovat známé elementy ze známých pohádek do divoké, srandovní, nesmyslné podívané.
Jde o německý film, takže se místo amerických obskurností jako Jack a Jill nebo Paul Bunyan s volem objeví třeba Brémští muzikanti v roli zámecké rockové kapely. Stejně mi ale nějaké narážky unikly, například nějaký vousatý tlusťoch, trochu připomínající George Lucase, s velkými zlatými nůžkami.

Trailer k filmu 7 trpaslíků

S dějem jsem celkem neměl problém a dokonce se mi líbilo, jak byly některé motivy méně politicky korektní a trochu undergroundovější, než je zvykem v hollywoodských pohádkách: Například tlustý mrož (resp. mořský muž), který je nigga rapper, nebo Sněhurka, která je dirty whore.
7 trpaslíků
7 trpaslíků - 2. místo žebříčku tuzemských tržeb. | Bioscop
Bohužel, na filmu je hodně vidět, že byl laciný, a to ve všech ohledech. Songy jsou k nepřežití, animace je extrémně jednoduchá, spousta scén je trapně prázdná, s nudnými texturami v pozadí...
Skoro bizarně na mě působilo, že film má velmi dobrý český dabing, plně srovnatelný např. s drahými disneyovkami. Tudíž neuslyšíte zlou královnu s hlasem Niny Hagenové (která má s dabingem animáků bohaté zkušenosti).
Hodnocení: 50%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE