Jaké to je, když Griffinovi zavítají do Springfieldu?

Jaké to je, když Griffinovi zavítají do Springfieldu?

Text obsahuje SPOILERY

jake-to-je-kdyz-griffinovi-zavitaji-do-springfieldu-2
Griffinovi jsou nuceni odjet pryč z Quahog. Při zastávce na benzínové pumpě nedaleko Springfieldu jim někdo ukradne auto. Naštěstí najdou útočiště u Simpsonů. Homer pomáhá Peterovi hledat auto a oba si přitom užívají zábavy tak, jak to umí jen oni. Stewie najde v Bartovi přítele v zločinu a Meg trpící pocitem méněcennosti je výzvou pro Lízu napravitelku. Brian se konfrontuje s faktem, že ho ostatní považují za psa a snižují na úroveň Spasitele. Vše probíhá idylicky a Springfield si Griffinovi získá. Jenže Homer přijde na to, že Peterovo oblíbené pivo Pawtucket Patriot jen kopíruje Duff. To je předmětem soudu a závěrečné doslova monstrózní bitky.
jake-to-je-kdyz-griffinovi-zavitaji-do-springfieldu-9
Dokonalá souhra obou seriálů, jak na úrovni výtvarné, tak i obsahové. Všechny zažité gagy a paradoxy, které už zevšedněly, získávají komičnost na druhou, když se střetávají a navzájem zesměšňují. Obvinění, že Pawtucket Patriot kopíruje Duff je v dokonalost uvedenou metaforou na to, že seriál Griffinovi napodobuje Simpsonovi.
jake-to-je-kdyz-griffinovi-zavitaji-do-springfieldu-6
Tento skvělý počin v USA vidělo 8,39 milionů diváků při premiéře na Tv Fox. To je bezesporu úspěch. Griffinovi z dlouhodobého hlediska ztrácejí na sledovanosti. Uvedení jednotlivých epizod 12. série v průměru sledovalo 4,7 milionů diváků, přičemž sledovanost jednotlivých dílů se od průměru výrazně nevzdálila. Pro srovnání, Simpsonovi sledovalo při premiéře 1. epizody 26. série 8.5 milionů diváků. Bezesporu vysoké číslo ale neříká tak mnoho, protože Simpsonovi mají hodně kolísavou sledovanost a nejnovější epizoda nemá příznivý ohlas.
jake-to-je-kdyz-griffinovi-zavitaji-do-springfieldu-11
Nasazení tak vysoké laťky sledovanosti zvěstuje lepší časy pro Griffinovi. Jen víc takových epizod. Snad Simpsonovi podobně podpoří 5. epizoda 26. série Simpsorama, ve které se Robot Bender ze seriálu Futurama vrátí v čase, aby zastavil Barta a zachránil budoucnost.