39. týden-kinopremiéry: Oko, slunce, plán a elitní Denzel Washington

39. týden-kinopremiéry: Oko, slunce, plán a elitní Denzel Washington
Premiéry otevíráme Výchozím bodem (2014). Ve sci-fi dramatu si Michael Pitt zahrál postavu vědce Iana, který je posedlý zkoumáním lidského oka. Věří v teorii, dle níž je zornice klíčem k lidské evoluci. Ian oči navíc ve svém volném čase fotografuje. Když si takhle jednou vyfotí oko krásné Sofi (Astrid Berges-Frisbey), nabourá to jeho předchozí hypotézy a teorie. Racionálně uvažující člověk je konfrontován s esoterikou. Zláká ho nový pohled, nebo zůstane ve skořápce exaktního vědce?
Výchozí bod
Z recenze Františka Fuky: "Téměř dvě třetiny své stopáže se film vyvíjí kličkami, které jsou místy trochu WTF, místy zajímavé, místy totálně vykolejené, ale většinou nikoliv nudné a téměř vždy slušně natočené." Film nejvíc trpí na předvídatelnou linku příběhu a žánrovou nerozhodnost. Michael Pitt v hlavní roli fascinovaného vědce je nicméně dostatečným lákadlem na snímek vyrazit. Nemyslíte, dámy? Recenze Výchozího bodu si přečtěte zde. Prozatímní průměrné hodnocení 68%.
Equalizer je:
a) zařízení, které upravuje úrovně akustického spektra.
b) akční seriál z roku 1985.
c) celovečerní adaptace osmdesátkového seriálu s Denzelem Washingtonem v hlavní roli.
Denzel Washington
Všechny odpovědi jsou správné. Nás ale momentálně nejvíc zajímá "ten" film s Denzelem v roli bývalého člena elitní tajné vojenské jednotky, který "předstíral svou smrt, aby mohl začít žít poklidný život v Bostonu." Jenže neodolá pomoct jedné dívce (Chloë Grace Moretz), zadá si s ruskými gangstery a uvědomí si, že je spásou pro všechny lidi v nesnázích...
Antoine Fuqua se vrací a nemůže chybět jeho herecký parťák, který má s žánrem kriminálního thrilleru nemalé zkušenosti. Film jak vystřižený z přelomu dvou tisíciletí je okořeněn mystériem a hraje si na něco, co se zdá tak trochu směšné a zbytečné. Jedna zajímavost: ve snímku ztvárnil zlého Rusa Vladimira Pushkina Čechoslovák Vladimír Kulich. Co na to Vladimir Putin a jeho černá listina filmů nevhodně zobrazujících Rusy? 3 vítězná véčka to rozhodně nebudou. Všechny recenze Equalizera najdete zde. Prozatím 73%.
Plán
10. října se otevřou volební místnosti, takže je ideální čas upozornit na to, jak se politici chovali. Benjamin Tuček natáčel několik let snímek Plán (2014), který ode dneška míří do distribuce a oblastních kin, chybět nebudou ani diskuse s lidmi, kteří o stavební lobby v Praze a nově chystaném územním plánu hlavního města něco vědí. Očekávejte mluvící hlavy z řad politiků, developerů, aktivistů.
Plán
Pavel Bém, někdejší starosta Prahy. | Aerofilms
Těšte se na panoramatické záběry stověžaté Prahy. Nechybějí pomluvy, paradoxy, tragikomické situace nebo motivace tvořit prostředí města jinak, zespodu. Jedna poznámka, Pavel Bém aspiruje na Cenu Williama Shakespeara za nejprocítěnější projev. Recenze Plánu najdete zde.
Odborný dohled nad východem slunce
| http://odborny-dohled-nad-vychodem-slunce.cz
V sobotu 27. září se představí nový film Pavla Göbla Odborný dohled nad východem slunce (2014). Černobílý snímek reší otázku odplaty. Vystupují v něm profesionální herci i členové undergroundu a s největší pravděpodobností půjde o velmi úzce profilovanou událost pro zasvěcené a kamarády tvůrců.
Seznam všech zářijových premiér najdete ZDE.