Expendables 4 se vrátí k eRkovému ratingu… pokud na ně ovšem dojde

Expendables 4 se vrátí k eRkovému ratingu… pokud na ně ovšem dojde
Sylvester Stallone v Expendables: Postradatelní 3
Producenti přirozeně viní z neúspěchu hlavně předčasný únik na internet, díky němuž film bezpochyby o nějaké platící diváky přišel. Je ale nepravděpodobné, že by skutečně šlo o masu, která by v kinech dohromady utratila sto milionů dolarů. Únik se postaral hlavně o to, že se mezi milovníky série rozkecala jeho nevalná kvalita a proto chyběly hromadné nostalgické nájezdy na kinosály, z nichž ve velkém profitovaly první dva díly série.
Sylvester Stallone se nicméně chytil za nos a na rozdíl od studia viní z neúspěchu rating PG-13. Což má svůj nepochybný díl. Cílení na teenagery byl vyložený nesmysl. Omladinu akční matadoři nezajímali a zajímat nebudou a Twilight v obsazení na tom nic změnit nemohla. Podle Slye se proto čtyřka vrátí k tvrdému eRkovému ratingu. Žádné kompromisy, krev a drsnost. Současně ale poprvé dodal, že si není jistý, zda na pokračování vůbec dojde. To je výrazná změna oproti tomu, co tvrdil ještě před pár týdny.
Zajímavá situace se rýsuje i okolo stahovačů. Společnost Millennium Films má prý seznam celkem 10 milionů uživatelů, kteří si film ilegálně stáhli. Ti by měli v blízké době dostat dopis, vyzývající k zaplacení pokuty. V případě ignorace půjde věc k soudu. Je otázkou, do jaké míry má tenhle přístup smysl. Stahovače si jednoduše můžeme rozdělit na ty, co by do kina stejně nešli, případně nedočkavce, kteří si poté zážitek zopakovali na velkém plátně (pokud je film extrémně nezklamal). Spíše by to chtělo najít viníka úniku.