Jeníček a Mařenka 2: Scénář je hotový, natáčení se ale možná pozdrží

Jeníček a Mařenka 2: Scénář je hotový, natáčení se ale možná pozdrží
Jeremy Renner a Tommy Wirkola na place Jeníčka a Mařenky: Lovců čarodějnic.
Norský režisér Tommy Wirkola nebyl během natáčení Jeníčka a Mařenky: Lovců čarodějnic v ideální pozici. Na kontě měl sice hororový hit Mrtvý sníh a pověst talentu, jenže v Hollywoodu berou podobné "importy" poměrně hákem. Kdo začíná ve velké produkci, nemůže do filmu moc mluvit. Někdo to neustojí, jiní - jako právě Wirkola - se rozhodnou s vrtochy amerického debutu poprat bez zbytečné tvrdohlavosti. Díky tomu scénář Jeníčka a Mařenky několikrát přepisoval, nemluvě o různých přetáčkách. I přesto se povedlo z filmu udělat hit. A nyní Wirkola pilně pracuje na dvojce.
jenicek-a-marenka-2-scenar-je-hotovy-nataceni-se-ale-mozna-pozdrzi
Jeremy Renner a Tommy Wirkola na place Jeníčka a Mařenky: Lovců čarodějnic.
Konkrétně dokončil scénář, odevzdal ho studiu a to je prý velmi spokojené. Wirkola to přisuzuje tomu, že se od minule hodně poučil a nyní již dokázal dodat scénář, který je maximálně vstřícný brutalitou a absurditou fanouškům a současně je pořád snesitelný pro o něco upjatější filmové producenty.
Proč tedy ono možné pozdržení natáčení? Wirkola se obává, že Jeremy Renner (Jeníček) nebude mít v dohledné době čas. Herec nyní pracuje na Mission: Impossible 5 a poté by ho měl čekat další Bourne. Zabíjení čarodějnic proto bude muset na chvíli ustoupit. Na druhou stranu, pokud Wirkola nabídne ještě vybroušenější film, rádi si chvíli počkáme.