Čtvrtý ročník pražské části 48 Hour Film Projectu představí vítěze. Pojďte se podívat.

Čtvrtý ročník pražské části 48 Hour Film Projectu představí vítěze. Pojďte se podívat.
Z 84 týmů, které se soutěže zúčastnilo, stihlo do nedělního deadlinu dílo dokončit 42 skupin, dalších 12 jej dodalo se zpožděním. „Jde o náročnou soutěž, která vyžaduje přesné plánování a bezchybnou filmařinu,“ řekla producentka festivalu Petra Ratner.
48 Hour Film Project Praha 2014: Reportáž z klání
The 48 Hour Film Project je největší časově omezená tvůrčí filmová soutěž na světě. Její účastníci mají za úkol během 48 hodin na základě dané rekvizity, postavy a jedné řádky dialogu natočit krátký film v rozsahu 4 až 7 minut. Letos dostali filmaři za úkol obsadit postavu světoběžníka Bartoloměje nebo Berty Novosadových, jako rekvizitu využít deštník a ve filmu musela zaznít věta „Na to by přišel jenom génius.“
ctvrty-rocnik-prazske-casti-48-hour-film-projectu-predstavi-viteze-pojdte-se-podivat
Promítání všech dokončených filmů festivalu 48 Hour Film Project Praha proběhne v sobotu 13. září v pražském kině Aero každé 2 hodiny od 12:00 do 20:00. Po posledním promítání bude následovat předávání cen, kterým diváky provede Klára Vytisková, populární moderátorka a zpěvačka. Vyhlášen bude vítězný film soutěže, ceny budou předány i v dalších kategoriích. Afterparty akce bude probíhat v klubu Chapeau Rouge.
Vítězný tým se může těšit na celoroční zásobu piva Fénix, zcela nový model kamery Canon a další ceny. V neposlední řadě se vítězný snímek zařadí mezi nejlepší filmy z celého světa, které se budou promítat na jaře příštího roku v Hollywoodu.
ctvrty-rocnik-prazske-casti-48-hour-film-projectu-predstavi-viteze-pojdte-se-podivat-1
Vstupenky na promítání jsou k zakoupení online zde nebo přímo na pokladně pražského kina Aero.