US tržby: Mizérie pokračuje, začátek školního roku kinům nepřeje

US tržby: Mizérie pokračuje, začátek školního roku kinům nepřeje
Želvy Ninja (2014) | Paramount Pictures
Pramalý zájem diváků o novinky drží Strážce ve hře a díky tomu jim chybí již pouhých 6 milionů do 300 na domácích tržbách. V rámci amerických tržeb se navíc propracovali na chvost padesátky nejúspěšnějších filmů všech dob.
Kéž by si někdo jiný mohl podobně mnout ruce. Snad jen Želvy Ninja nemají důvod remcat. 300 milionů dolarů na celosvětových tržbách (po pěti týdnech) je pro znovunastartovanou značku, navíc s problematickými ohlasy, slušné číslo a o budoucnost série se tudíž bát nemusíme. Dvojka ostatně již potvrzena byla a pokud se zadaří, třetí díl na sebe nedá dlouho čekat.
Wesley Snipes, Jason Statham
Expendables: Postradatelní 3
Když se podíváme o něco níže v žebříčku, je to spíše (vyjma pár nízkorozpočtových hitů) smutná podívaná. Expendables 3 nastřádali v amerických kinech po čtyřech týdnech chabých 36 milionů. Sin City 2 během tří směšných 13 a ani nadějně vyhlížející The November Man s Piercem Brosnanem nijak neoslnil (2 týdny, 17 milionů). O největší komerční překvapení roku se nakonec postarala Lucy Luca Bessona. Rozpočet 40 milionů, celosvětové tržby 313 milionů. To je záviděníhodný výsledek.
Příští týden se pokusí kina vzkřísit Můj přítel delfín 2. Oblíbenost prvního filmu by měla zaručit úspěch. U vrtkavých diváků ale jeden nikdy neví.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.