Amazon opět nabízí piloty seriálů a diváci rozhodnou!

Amazon opět nabízí piloty seriálů a diváci rozhodnou!
Ron Perlman
Nejvýraznějším na tomto poli je nepochybně největší internetový zásilkový obchod na světě – Amazon. Jeho šéfové jednoduše pochopili své výhody a rozhodli se, že o nich nebudou pouze vědět, ale zužitkují je. Ostatně pro potencionálního diváka není nic jednoduššího, než si odkliknout na webové stránce seriál dle libosti (samozřejmě po zaplacení vstupního poplatku), nemuset si kupovat všelijaké set-top-boxy a kabely a mořit se s jejich propojením a připojením.
Nemluvě o tom, že divák má možnost vstoupit už do samotného dramaturgického procesu a na základě jeho hlasování a reakcí se rozhodne, jaký seriál bude natočený. Amazon už v loňském roce tímto způsobem dal zelenou jedenáctidílnému seriálu Alpha House, politické satiře, ve které exceluje John Goodman (momentálně je k vysílání připravená i druhá řada).
Letos v únoru se na stránkách Amazonu objevila pětice pilotních dílů, které – především detektivní Bosch, mysteriózní The After a temně komediální Transparent – měly velmi slušné ohlasy. A ačkoli se natěšení diváci zatím nedočkali kompletní série ani u jednoho z nich (nicméně Transparent odstartuje od září), už je tady další pětice.
Podívejme se, jaké pilotní díly seriálů v Amazon Studios (založeno v roce 2010) vznikly a momentálně je na divácích, zda budou natočeny celé série:
1. Hand of God
Ron Perlman
Ron Perlman
Hand of God je psychologické drama o zkorumpovaném soudci, jemuž víra v Boha zcela rozdvojila duši a ve své praxi tak zápasí mezi silami dobra a zla. Režii pilotního dílu neměl v rukou žádný nováček, ale Marc Forster (Světová válka Z, Quantum of Solace). Do role soudce obsadil nezaměnitelného Rona Perlmana (Hellboy).
2. Red Oaks
Red Oaks
Pilot k seriálu Red Oaks slibuje v producentovi Stevenu Soderberghovi perfekcionismus v každém detailu. A to potvrzuje i pilotní díl v režii Davida Gordona Greena (Travička zelená, Princ a Pruďas). Odehrává se v 80. letech a hlavním hrdinou je student, který si na konci léta užívá poslední měsíc svobody, než vstoupí do pracovního procesu, tedy reality. Hlavní role Craig Roberts (Jmenuji se Oliver Tate, Sousedi).
3. The Cosmopolitans
The Cosmopolitans
Komediálním seriálem – jak prozrazuje pilotní díl – by měl být The Cosmopolitans. Jeho ústřední protagonisty tvoří skupina mladých Američanů žijících v Paříži, hledajících nové lásky a nová přátelství. Režie pilotu byla svěřená Whitu Stillmanovi, který autorsky debutoval filmem Metropolitan (1990) a byl za něj nominovaný na Oscara. Hlavní role Adam Brody a Chloe Sevigny (oba si společně zahráli už ve filmu Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna).
4. Hysteria
Hysteria
Hysteria by v seriálových žánrech měla asi nejblíže ke thrilleru. Mladá doktorka v něm odjíždí do svého rodného města, aby se podílela na vyšetřování záhadné epidemie spojené s novou formou komunikace – sociálními sítěmi. A pochopitelně se tak dozvídá i leccos ne právě lichotivého sama o sobě. Režíruje zkušený Otto Bathurst, který se podílel na skvělých britských seriálech, jako Black Mirror nebo Peaky Blinders. Hlavní role Mena Suvari (Prci, prci,prcičky, Americká krása)
5. Really
Sarah Chalke
Really nabízí v pilotním dílu komediální pohled na to, co sebou nese vstup do stavu manželského a jak se promění životy přátel, kteří až dosud žili bezstarostným životem mládí. Podle reakcí na stránkách Amazonu bude hodně záležet, jak moc jsou diváci naladěni na tento typu humoru. Režíruje Jay Chandrasekhar (režíroval epizody seriálů Zpátky do školy nebo Happy Endings), který si zahrál i jednu z hlavních rolí.
Obrázek článku