Zvuk, kamera, klapka, jedem! 48 Hour Film Project Praha se blíží. Nejvyšší čas se přihlásit.

Zvuk, kamera, klapka, jedem! 48 Hour Film Project Praha se blíží. Nejvyšší čas se přihlásit.
48 Hour Film Project je největší časově omezená tvůrčí filmová soutěž na světě. Její účastníci mají za úkol během 48 hodin na základě dané rekvizity, postavy a jedné řádky dialogu natočit krátký film. “Film během jednoho víkendu natočíte a o týden později bude představen na plátně pražského Kina Aero,” řekla producentka Petra Ratner. V loňském roce se české části soutěže zúčastnilo okolo 70 týmů s více jak 600 filmaři.
zvuk-kamera-klapka-jedem-48-hour-film-project-praha-se-blizi-nejvyssi-cas-se-prihlasit-1
Můžete točit na telefon a střihat na notebooku, nebo mít lepší techniku a vybavenější střižnu. Během 48 hodin se nicméně může stát cokoli...
Do soutěže se můžete přihlásit zde. Do konce srpna zaplatíte 2.000 korun, od 1. září o 500 víc. Pomyslná klapka padne v pátek 5. září v pražském Paláci Akropolis. Promítání snímků proběhne v sobotu 13. září v Kině Aero. Vítěze vybere porota, v níž mimo jiné zasedne herec a režisér Jiří Mádl.
Kašlu na to
O co můžete soutěžit? Hlavní cenou je HD kamera Canon Legria HF G25, roční dodávka piva, voucher na pronájem osvětlovací techniky Panalux v hodnotě 50.000 korun, promítání filmu v rámci vysílání České televize a v neposlední řadě účast na mezinárodním finále 48 HFP a prezentace na festivalu v Cannes.
V roce 2012 se vítězný snímek pražského 48 Hour Film Projectu Hlavní chod umístil mezi nejlepšími filmy na světě, byl promítán na festivalu v Cannes a objevil se na plátně kina v Novém Mexiku.