34. týden-kinopremiéry: Želvy Ninja ve filmu, Cameron Diaz v domácím pornu, Baťa, Stalin a další v povídkách mladých českých režisérů

34. týden-kinopremiéry: Želvy Ninja ve filmu, Cameron Diaz v domácím pornu, Baťa, Stalin a další v povídkách mladých českých režisérů
Želvy Ninja | Paramount Pictures
Také jste před pár týdny zaregistrovali anketu Koho na Letné? Její "podvratní" autoři se pod hlavičkou města Prahy tázali uživatelů, koho by si přáli na místě někdejšího Stalinova pomníku. Vyhrála to Jiřina Bohdalová, autorům kampaně vyhrožovali smrtí. Co to mělo všechno znamenat? Promo k filmu Gottland (2014), který natočilo pět mladých českých filmařů jako povídky, inspirované stejnojmennou knihou Mariusze Szczygiela.
Gottland
Výroba bot v Čechách, vlastně na Moravě. | Nutprodukce
Ta se z polského distancu dívá na 20. století nás Čechoslováků. A dívají se i mladí filmaři. Dojde na povídku inspirovanou Baťovými obuvnickými závody, na vztah Baarová-Goebbels, Stalinův pomník a další. Jaký je Gottland? Poměrně depresivní. Originální. A dle Františka Fuky dokonce zbytečný. Film se promítá na netradičních místech, momentálně na něj můžete vyrazit v Praze, do prostoru Nákladového nádraží Žižkov. Všechny recenze filmu najdete zde.
Želvy Ninja
Želvy Ninja | Paramount Pictures
Kdo je nejúspěšnější chodící reklamou na pizzu? Želva, tedy vlastně želvy, Želvy Ninja (2014). V 90. letech se díky jejich seriálům prodalo docela dost "italskejch placek" a merchandisingu. Teď míří takhle čtveřice, pojmenovaná dle slavných mistrů (Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael) do kin. April O´Neilovou hraje Megan Fox, pod scénářem je podepsáno pět jmen (!!!), jedním z producentů je Michael Bay.
Želví nindžové
Jací jsou želváci na velkém plátně? Pro ty, co v 90. letech vyrůstali, půjde o zklamání. Tvůrci lákají mládež ve stejném duchu jako třetí Expendables. Na druhou stranu, není od věci zamyslet se nad někdejším fenoménem želv. V dnešní době nápady zoufale chybí. Najde se alespoň jeden mladý divák, který dá místo pizzy přednost výtvarnému umění? Recenze si přečtěte zde.
Jason Segel, Cameron Diaz
Pamatujete na Zkaženou úču (2011). Cameron Diaz ve filmu nepřipomínala klasickou paní učitelku. Drzá blondýnka se vrací na scénu v novince Sex Tape. Nechybí kolega Jason Segel, který si zahraje jejího manžela. Ti dva se rozhodnou natočit sami sebe během sexu, protože už jim to "normálně" jaksi nefunguje. Segel ale video omylem nasdílí mezi své známé a manželský pár má najednou docela jiné problémy, než jak jim to (ne)klape v posteli. Sex Tape je tuctová komedie. Zbytečně dlouhá, po hříchu nevytěžující prvotní ideu. A ve výsledku není ani odvážná. To už si radši dejte tu Zkaženou úču. Recenze Sex Tape najdete zde.
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.