Proč zatím nebyl Jackie Chan v Expendables a jak to vypadá s Křižovatkou smrti 4?

Proč zatím nebyl Jackie Chan v Expendables a jak to vypadá s Křižovatkou smrti 4?
Jackie se nám pro svůj velký návrat nechal pořádně ošmikat
Ono je ostatně otázkou, jestli na čtvrté Expendables vůbec dojde, neboť ohlasy i výdělky trojky zatím výrazně zaostávají za svými předchůdci. Sylvester Stallone každopádně v úspěch věří a proto aktuálně pracuje na náboru pro čtvrtý díl. Chan v rozhovoru pro Den Of Geek potvrdil, že je jedním z kandidátů pro Expendables 4, současně ale dodal, že není příliš fanouškem podobného typu filmů: „Slyšel jsem, že mě Sly chce do čtyřky. Řekl jsem ‚Okej‘, protože už jsem mu to dvakrát odmítl. Tentokrát jsem neodmítl, ale řekl jsem ‚Slyi, nemůžeme něco udělat jen my dva? Ne grupa lidí, kde budu mít jen pět minut? Diváci budou natěšení a pak hned zmizím‘".
Chanova obava je po trojce více než na místě. Jet Li se z jedné z hlavních postav smrkl na cameo o pár větách a žádném kopu. Terry Crews, Dolph Lundgren a ostatně i Jason Statham mají ve trojce taktéž minimální prostor. Není se proto co divit, že se hvězda Chanova formátu nechce upsat něčemu podobnému, co nedokáže ani na té malé ploše akční borce řádně využít.
proc-zatim-nebyl-jackie-chan-v-expendables-a-jak-to-vypada-s-krizovatkou-smrti-4
Stallone a Chan jsou každopádně dobrými kamarády, takže ho možná jednou ke spolupráci přemluví. Mnohem těžší to bude mít režisér Brett Ratner, který by rád natočil Křižovatku smrti 4. Ratner by podobnou sázku na jistotu po nevýrazném Herculovi zatraceně potřeboval, s Chanem to ale nebude mít jednoduché. Ten totiž na pokračování automaticky nekývl. Proč? Zatím se řeší pouze varianta, že by film vůbec vznikl. A to je pro Chana málo.
Řekl jsem ‚Ne, napřed mi ukažte scénář. Já nepotřebuju Křižovatku smrti 4. Vy potřebujete Křižovatku smrti 4. Ukažte mi scénář.‘ Nechci pracovat s mizerným scénářem jen proto, že oni chtějí udělat další film.“
Když se nad tím tak zamyslíte, tohle je zkrátka úžasný postoj. Ve filmové branži má dnes málokdo odvahu jistý hit odmítnout a ještě o tom veřejně promluvit. Nesmíme zapomínat, že Chan už není nejmladší (je mu 60 let), takže má omezené možnosti, co ještě před kamerou předvádět. Nemluvě o tom, že v Hollywoodu ho vždycky zbytečně drželi na uzdě (výjimkou jsou fantastičtí Rytíři ze Šanghaje, kde měl kontrolu nad akční choreografií).
Fanoušci ale samozřejmě také mají slovo. Co myslíte, má Jackie Chan zavítat mezi Postradatelné, případně pokračovat v Křižovatce smrti?
Obrázek článku