Robin Williams, 63 let: Policie potvrdila sebevraždu. Deprese a problémy s penězi?

Robin Williams, 63 let: Policie potvrdila sebevraždu. Deprese a problémy s penězi?
Přestože americká filmová hvězda bojovala většinu života s alkoholem a drogami, v poslední letech byl podle přátel „čistý“. Zůstaly jen deprese a ekonomické problémy.
Robin Williams, Robert De Niro
| Columbia TriStar
Televize Sky News uvedla, že podle kalifornské policie se známý americký herec skutečně oběsil ve své ložnici. Byl oblečený, kolem krku měl pásek přivázaný ke dveřím. Kapesní nůž, který ležel nedaleko, je spojován s řeznými ranami na rukou a pokusy vzít si život jiným způsobem.
robin-williams-63-let-policie-potvrdila-sebevrazdu-deprese-a-problemy-s-penezi-udajnych-125-milionu-dolaru-asi-nic-neresilo-1
Robin Williams se pokoušel v poslední době prodat svůj ranč v Kalifornii, nedaleko San Francisca, který měl více než 600 akrů, aby získal nové finanční prostředky. Přestože z odhadu 35 milionů dolarů nemovitost zlevnil na 29, nenašel se do jeho sebevraždy žádný zájemce. Prodal alespoň svou sbírku 50 jízdních kol a přestěhoval se do relativně menšího domu v Tiburon (poblíž San Francisca), který zdědil po své matce.
Jeho majetek se kdysi odhadoval zhruba na 125 milionů dolarů. Jenže peníze bývají často jen virtuální pojem. Hodnota všeho se velmi rychle mění a peníze nikdy nezaručí šťastný život.

Přesto byl samotný Robin Williams mezi přáteli proslaven svou štědrostí, prý vždy všem pomáhal, dokud se mu dařilo. Ať už rodině či přátelům. Podle Radar Online ale prohlásil: „Rozvod je drahá věc. Trhá vám srdce přes peněženku.“ S Valerií Velardi se rozvedl v roce 1988 a s Marshou Garces v roce 2008. Rozvody ho stály přes 25 miliónů dolarů a další velké peníze uložil do svěřeneckých fondů pro své tři děti.
Robin Williams
Herci se přestávalo i profesně dařit. Musel přijímat role, které nechtěl, a jeho nový televizní pořad Crazy One zrušila stanice CBS 2 po první sérii. Poté se šel z depresí opět léčit na kliniku. První velkou krizi s alkoholem a drogami překonal už v roce 1980.
V jednom rozhovoru v roce 2010 Robin Williams řekl, že o sebevraždě přemýšlel vážně jen jednou, ale řekl si: "Všimli jste si, že mnohé věci jsou docela dobré, i když právě nemáte práci?"
Robin Williams
Mrs. Doubtfire - Táta v sukni | 20th Century Fox
Štěstí je tedy potřeba asi hledat úplně jinde, než v kreditních kartách, movitém, nemovitém majetku, kariéře, či slávě.
robin-williams-63-let-policie-potvrdila-sebevrazdu-deprese-a-problemy-s-penezi-udajnych-125-milionu-dolaru-asi-nic-neresilo-6
Robin Williams byl skvělý herec . V roce 1998 byl za svou práci oceněn Oscarem a to za film Dobrý Will Hunting. Paradoxem zůstává, že jeden z jeho nejzajímavějších a nejlepších filmů je právě o smrti - J ak přicházejí sny. O co ve filmu jde? Jistá Annie, manželka Chrise (Robin Williams), spáchá sebevraždu. Manželé totiž přišli při jiné autohavárii o dvě děti a překonali těžkou krizi. Chris, který sám nyní bojuje o život, se pro ni vydává do pekla, kam se kvůli sebevraždě dostala. Zajímavý paradox.