Tržby v českých kinech: Strážcům Galaxie míří na záda Scarlett "Lucy" Johansson

Tržby v českých kinech: Strážcům Galaxie míří na záda Scarlett "Lucy" Johansson
Karen Gillan
Chris Pratt
Strážci Galaxie
Zájem o nejvtipnější a nejméně vážnou marvelovku klesl o 40 procent, na vedení to ale stačilo. Jaká jsou čísla po druhém víkendu? 22.597 diváků a tržby 3.4 milionu korun. Mýval a spol. to nemají jednoduché, ambiciózní Lucy totiž dýchá Strážcům Galaxie na záda. Jestli za to může Scarlett Johansson víc než Luc Besson, nechme stranou.
Scarlett Johansson
Lucy | Universal Pictures
Akční one woman show zhlédlo o premiérovém víkendu 20.064 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 2.8 milionu korun. Že by Besson konečně prolomil prokletí? V USA snímek za necelé tři týdny od uvedení útočí na metu 100 milionů dolarů. Stál 40.
Lenka Krobotová
Lenka Krobotová režírovaná vlastním otcem. Jako jediná Díry u Hanušovic opustí.
Výrazný pokles (přes 50 procent) diváckého zájmu zaznamenala Díra u Hanušovic. Třetí víkend do kin přivedl 8.146 fanoušků a lehce přes milion korun. Na stotisící diváka si tvůrci budou muset ještě nějaký ten týden počkat, zatím jich mají na seznamu 90.462. To jsou lepší čísla, než na která dosáhly filmy Pojedeme k moři (2014) nebo Zakázané uvolnění (2014).
Kouzlo měsíčního svitu
Colin Firth a Emma Stone ve filmu Kouzlo měsíčního svitu (2014)
Čtvré místo patří premiérovému snímku V oku tornáda (2014). Adrenalinový zážitek si vyhlédlo 6.440 diváků, v pokladnách nechali 876 tisíc korun. Víkendové konstelace kinařům moc nepřály, allenovka Kouzlo měsíčního svitu (2014) skončila až šestá s návštěvností 5.922 diváků a tržbami 761 tisíc korun. A to byl včera nejsilnější úplněk v roce...
Tři bratři
Na sedmé příčce se zahřívají Tři bratři (2014), nový snímek Jana Svěráka. Oficiální premiéra přijde tento čtvrtek. V předpremiéře má tahle pohádka pro celou rodinu na kontě 6.284 diváků a tržby 767 tisíc korun. Jsme zvědaví, jak se téhle Svěrákovic novince bude dařit. Mediální kampaň je již delší dobu na očích. K tomu atraktivní herci, zkušený tvůrčí tým...
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.