32. týden-kinopremiéry: Ve spárech tornáda, superženy Scarlett Johansson a kouzelného Woodyho Allena

32. týden-kinopremiéry: Ve spárech tornáda, superženy Scarlett Johansson a kouzelného Woodyho Allena
Začneme zostra, na diváky se totiž valí živelný akční thriller V oku tornáda (2014). Před tímhletím přírodním twistem není úniku. Ostatně, měli jste možnost přesvědčit se o tom na naší včerejší projekci.

Trailer k filmu V oku tornáda:

Tomáš Chvála tam byl, takže si můžete přečíst pár vět z jeho chystané recenze: "Na televizní obrazovce bude podobný kousek zapomenutelný a zapomenutý (i když moderní domácí sestavy, pravda, dokáží divy). V kině s pořádným zvukem jde chvílemi o skutečnou pecku, která umí slušně pocuchat nervy. Párkrát jsem se přistihl, jak sílu tornád sleduji v obdivném a němém úžasu. Něco takového se zkrátka "na vlastní oči" nevidí každý den. A za tohle jednoznačný palec nahoru." Tomáš dává 70%. Respekt před přírodou i tímto filmem.
A když už mluvíme o respektu, patří i herečce Scarlett Johansson, která se blýskla coby Lucy (2014) ve stejnojmenné akční sci-fi novince Luca Bessona. Luc režíruje Lucy a zase je o čem mluvit. Zmiňme alespoň ve stručnosti příběh: "Scarlett se ujme role mladé ženy, která je nucena stát se pašeračkou drog. Když narkotika uložená v jejím těle prasknou, dodají jí schopnost boje, telekineze a totální kontroly nad city a bolestí. Má to však háček. Lucy sice nečeká smrt předávkováním, ale nové schopnosti jsou tikající bombou. Dívka musí najít profesora (Freeman) dlouhá léta studujícího evoluci a chemické látky v mozku v naději, že jí pomůže."
Scarlett Johansson
Lucy | Universal Pictures
Besson opět perlí, Scarlett je k sežrání. Z recenze Františka Fuky: "Takže ve výsledku příjemné překvapení. Ovšem kdo v tom nalezne nějakou hloubku / filosofii, ten je blb, a co hůře, new age blb. A pokud si Luc Besson myslí, že je z něj na stará kolena Terrence Malick (Strom života), tak se mýlí..." Všechny recenze filmu si můžete přečíst zde. Průměrné hodnocení 60%.

Trailer k filmu Kouzlo měsíčního svitu:

Woody Allen si zamiloval Evropu. Po Španělsku, Francii, Itálii došlo ke krátké odbočce do amerického San Franciska (Jasmíniny slzy), ale tentokrát je zase zpátky na "našem" kontinentu. V novince Kouzlo měsíčního svitu hraje Woody opět na retro notu, filosofuje, miluje a "řeší".
Kouzlo měsíčního svitu
Colin Firth a Emma Stone ve filmu Kouzlo měsíčního svitu (2014)
Oficiální text distributora: "Mladý Angličan (Colin Firth) přijde do oblasti Cote d'Azur odhalit podvodníky. Do cesty se mu připlete tajemná a krásná podvodnice (Emma Stone), do které se "detektiv" bezhlavě zamiluje." A vy si zamilujete tenhle film. Minimálně pokud se vám líbila Půlnoc v Paříži (2011). Recenze filmu si přečtěte zde.
Útěk z planety Země
A je tu další animák. Nebo animáček? Těžko říct, ale spíš to druhé, protože Útěk z planety Země (2013) nemá téměř žádnou propagaci, českou recenzi a produkoval ho člověk, který má za sebou zkušenost s videofilmy s Barbie...
Z textu distributora: "Slyšeli jste už o planetě Baab? A věděli jste, že tam žijí zábavní modří ufoni, kteří mají dokonce svého národního hrdinu? Je jím astronaut Scorch Supernova, expert na nebezpečné záchranné mise, u kterých mu nenápadně pomáhá jeho super inteligentní bratr Gary. Když na vesmírné stanici zachytí volání SOS z obávané temné planety Země, Scorch neváhá ani minutu a vydá se vstříc neznámému světu v hlubinách vesmíru." A co vy? Vydáte se se svými ratolestmi vstříc tomuhle animáku?
Bezvadný den
Na závěr tu máme něco pro vyznavače festivalovek a komorních, silných příběhů. Bezvadný den (2008) není totiž vůbec bezvadný. Dejme slovo distributorovi: "Hlavními aktéry příběhu jsou manželé Emma a Antonio. Po roce odloučení se do jejich rodiny vrací brutalita, která vždy tvořila jejich manželství. Tentokrát však i s drsnými následky. Kromě nich sledujeme ještě jeden manželský pár a rodinu Antoniova šéfa Elia Fioravantiho. Ten se ze všech sil snaží zachránit svou politickou kariéru, ale zároveň tím nevědomky ničí i svůj osobní život..."
Přehled všech srpnových premiér najdete ZDE.