Studio Disney začalo natáčet pokračování Alenky v říši divů Tima Burtona

Studio Disney začalo natáčet pokračování Alenky v říši divů Tima Burtona
| če
Snímek nese stejné jméno jako jeho knižní předloha Alice In Wonderland: Through the Looking Glass (Za zrcadlem a s čím se tam Alenka setkala) a jednotlivých rolí se ujmou Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Helen Bonham Carter, Rhys Ifans, Ed Speleers, Stephen Fry, Toby Jones, Alan Rickman, Michael Sheen, Timothy Spall a Sacha Baron Cohen.
Mia Wasikowska
| če
Autorkou scénáře je Linda Woolverton a kvalitní filmařský tým doplňuje skladatel Danny Elfman, výtvarnice kostýmů Colleen Atwood, vedoucí vizuálních efektů Ken Ralston, kameraman Stuart Dryburgh, střihač Andrew Weisblum a maskér Peter King. Výkonným producentem je John G. Scotti.
Alenka v říši divů
| Walt Disney Studios
Natáčení bude několik následujících měsíců probíhat v Sheppertonských studiích v Anglii. Premiéra je předběžně stanovena na 27. května 2016.
Kdo by román Lewise Carrolla neznal, zde je jeho krátký nástin: Druhý díl Alenčiných dobrodružství v kraji divů je nazvaný Za zrcadlem, kam se Alenka dostane, když prostoupí zrcadlem do ukvapeného světa naruby. Vyprávění je tentokrát pojato jako šachová partie. Alenku touto partií doprovázejí postavy všelijaké i bizarní. Jejich cílem je dojít na opačný konec šachovnice - příběhu.