Herecká hvězda Jamie Dornan: Kým vším je představitel Christiana Greye?

Herecká hvězda Jamie Dornan: Kým vším je představitel Christiana Greye?
Jamie Dornan - Padesát odstínů šedi (2015) | CinemArt
1. Jamie hrával v kapele
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-3
Ještě docela nedávno byl Jamie součástí kapely Sons of Jim, která nebyla vůbec špatná a zažila i několik velmi úspěšných tour. Dornanův hlas je mírně chrchlavý s velmi sympatickou tóninou. Jsem si jistý, že by jeho fanouškům (kterých snad bude přibývat) vůbec nevadila nějaká rolička v muzikálu.
2. Chodil s Keirou Knightley
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-4
Nespočet paparazzi fotek dokazuje, že Jamie s krásnou Keirou chodil od roku 2003 do roku 2005. Pro Jamieho to byla taková první pořádná ochutnávka toho, jak novináři a paparazziové zacházejí s celebritami.
3. Jamie je ex-modelem spodního prádla
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-2
Jamie býval modelem pro Calvina Kleina, Dior i Armaniho. Fanynky tak mají možnost stále na internetu na co koukat ;)
4. Role v Marie Antoinettě mu otevřela cestu do Hollywoodu
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-8
Zajímavá role ve filmu Sofie Coppoly Jamiemu v jeho hereckém růstu moc pomohla. Film sleduje aférku Kirsten Dunst a Dornana a Sofie jí dává velký prostor, díky čemuž Jamie tak trochu prorazil do světa kinematografie.
5. V TV je Jamieho tvář dobře známá
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-6
V kinech byl spíše sporadicky, na televizních obrazovkách naopak pravidelně. Jeho nejznámější rolí je asi šerif Graham v seriálu Once Upon a Time, též ho ve světě proslavila role sériového vraha v TV show The Fall.
6. Je ženatým otcem
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-9
Bohužel, v tomhle případě asi fanynky nebudou tak nadšené, neboť veškeré jejich fantazie budou muset zůstat pouze fantaziemi. Dornan je šťastně ženatý se zpěvačkou a skladatelkou Amelií Warner, která má očividně zálusk na Iry, neboť dříve chodila s populárním hercem Collinem Farrelem. Dornan je šťastným otcem a spolu mají děti Dulcii Dornan, Elvu Dornan.
7. Nebyl první volbou pro roli Christiana Greye
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-5
Což většina z nás asi ví, ale neuškodí si tento fakt připomenout. Charlie Hunnam byl fanoušky knihy přijat tak nějak chladně a bez většího nadšení. Jeho odstoupení proto nikomu extra nevadilo. Dornan byl až druhou volbou.
8. V mládí hrál rugby
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-1
Jestli jste někdy rugby viděli, tak víte, že to není nic pro slečinky. Jamie byl do rugby tak zažraný, že dokonce seknul s vysokou, aby se mohl sportu věnovat intenzivněji a stát se profíkem. Nakonec se ale musel přestěhovat do Londýna, začal dělat v hospodě a nakonec se propracoval k herectví.
9. Jeho Twitter účet přetéká skvělými hláškami
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi-7
U nás sice Twitter trošku zaostává za Facebookem, za velkou louží je tomu ale naopak. Navíc je dost celebrit, které jsou na svém Twitter accountu silně závislé a to dává fanouškům jistotu, že se dozví novinky jako jedni z prvních. Z Dornanova účtu je vidět, že je to chlapík se smyslem pro humor, který se nebere moc vážně a umí si ze sebe udělat srandu.
seznamte-se-s-jamiem-dornanem-aneb-10-zajimavosti-o-hvezde-50ti-odstinu-sedi
10. Zahrál si Jana Kubiše ve filmu Anthropoid
co-nevite-o-hvezde-padesati-odstinu-sedi-temnoty-a-svobody
O tom, že se Jamie Dornan zúčastní slavnostního uvedení filmu Anthropoid na MFF Karlovy Vary, dlouho nikdo nevěděl, stejně tak, že bude hrát právě Jana Kubiše, československého výsadkáře, který 27. května 1942 úspěšně provedl atentát na zastupujícího říšského protektora Reynharda Heydricha. Na filmu se podíleli producenti z České republiky, Francie a Velké Británie.
Jak jste vy spokojeni s volbou pro roli Christiana Greye? Líbí se Vám Jamie, původně obsazený Hunnam, nebo byste radši někoho úplně jiného? Mým osobním názorem kupříkladu je, že na roli by se nejvíce hodil Matt Bomer.
Obrázek článku