5 letních hitů roku 2014, které si nesmíte nechat ujít: 2. část

5 letních hitů roku 2014, které si nesmíte nechat ujít: 2. část
Expendables: Postradatelní 3

V oku tornáda

Premiéra: 7.8.2014
Na první pohled vypadá V oku tornáda poměrně obyčejně. Ostatně, proč chtít vidět další katastrofický film o tornádech, když máme perfektní Twister? Protože technologie se od roku 1996 výrazně posunuli a nový snímek navíc pracuje s ručními kamerami a 3D. Tudíž i kdyby šlo o největší scenáristickou zhovadilost roku, pořád by mohlo jít o solidní adrenalinovou jízdu.

Chlapectví

Premiéra 14.8.2014
Co vše stihne prožít kluk od svých šesti let až po dospělost? Na to vám odpoví výjimečný povídkový film režiséra Richarda Linklatera, který na Chlapectví pracoval dlouhých 12 let. Přestože byl snímek skutečně natáčen tak dlouho, nevznikal dokumentární formou. Každý rok se štáb sešel na pár dní, aby natočil klíčové scény. Výsledkem má být jedinečný filmový zážitek.
Chlapectví

Tři bratři

Premiéra 14.8.2014
Tři bratři nejsou filmem, který by vás ohromil svým trailerem. Ten je tradičním českým propagačním lajdákem, díky němuž se o filmu moc nedozvíme. Ale nesmíme zapomenout na to, že rodina Svěrákých zkrátka netočí špatné filmy. V konkurenci hollywoodských projektů se může česká pohádka Tři bratři jevit chudě, přesto počítejte s tím, že půjde o žhavý tip měsíce.

Expendables: Postradatelní 3

Premiéra 14.8.2014
Jsou zpátky a v ještě nabušenější sestavě. Hvězdný tým postradatelných nově doplnili Harrison Ford, Wesley Snipes, Antonio Banderas a Mel Gibson. Snímek bohužel provází smůla, neboť unikl na internet tři týdny před svou premiérou. Buďme ale k filmařům fér. Pokud chcete další díl, vykašlete se na stahování a vyražte na Postradatelné 3 do kina. Jinak se čtyřky nedočkáme.
Expendables: Postradatelní 3 | Lionsgate

Želvy ninja

Premiéra 21.8.2014
Nové Želvy Ninja působí rozpaky. Jejich zrod byl poměrně komplikovaný a zpočátku nás film strašil tím, že budou mít mutanti mimozemský původ. Toho bychom se nakonec dočkat neměli, tvůrčí tým je ale stále divokou kartou. To nic nemění na tom, že jde o oživení kultu, který formoval jednu generaci. A i kdyby šlo o megablbost, stejně bychom měli - jako fanoušci - být u toho.
Želví nindžové
Obrázek článku