Tržby v českých kinech: Transformers jen tak tak vzdorovaly druhým drakům

Tržby v českých kinech: Transformers jen tak tak vzdorovaly druhým drakům
Transformers: Zánik
Na jedné straně pokles zájmu co se návštěvnosti týče. Transformers: Zánik i druhý Drak ztrácejí oproti předchozímu víkendu o víc jak 60%. Je ale pravda, že ten předchozí byl výjimečný, v letních měsících se bude obdobný výsledek jen těžko opakovat.
Jak vycvičit draka 2
Jak vycvičit draka 2. | CinemArt
A na té druhé straně zmiňme filmové fanoušky, kteří se sjeli do lázeňského města na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Nejen kvůli filmům, jak se roky říká a realita to i dokládá. Když je venku hezky, k návštěvě kina se přesvědčuje o poznání obtížněji. V případě festivalu, nejen karlovarského, jde ale o poměrně rafinovaný tah. Cinefilové dorazí, to je jasné, přidají se ale i zvědavci, dovolenkáři, lázeňští šviháci, lidé, co si přes léto doplňují škálu svých zážitků. Filmový festival k nim patří.
Mark Wahlberg, Bingbing Li, Nicola Peltz, Stanley Tucci, Jack Reynor
Transformers: Zánik.
Ale zpátky k aktuálnímu žebříčku tržeb. Transformers 4 klesly na víkendová čísla 24.537 diváků a 3.85 milionů korun na tržbách. Vítězství nad úspěšným, kvalitním animáke Jak vycvičit draka 2 si ale Transformers i přes svou vyprázdněnost zaslouží. Proč? O druhém víkendu je vysílala méně než polovina kin, ze 138 klesl počet na 65. Druhý drak ubral jen 7 z 90 předchozích promítacích míst. Čísla mu klesla na 23.448 diváků a 3.1 milion korun na tržbách. Brzy klofne Rio 2 (2014), další úspěšný animák, který ovšem v žebříčku krouží již 13. víkend.
Eric Bana, Sean Harris
Chraň nás od zlého | Screen Gems
Úspěch hororu Chraň nás od zlého jsme tak trochu předpovídali. Ale jedná se na třetím místě o úspěch, když snímek vidělo 7.180 diváků a tržby nedosáhly ani 1 milionu korun? Jedná se o horor rovnou dvojnásobný?
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.