Expendables 3 vítají mládež – dostali přístupnost PG-13

Expendables 3 vítají mládež – dostali přístupnost PG-13
Sylvester Stallone v Expendables: Postradatelní 3
Sylvester Stallone
Sylvester Stallone v Expendables: Postradatelní 3
Nyní je to potvrzené. Proč se Stallone rozhodl sérii, jejíž každý díl vydělal sólově skoro třetinu miliardy, posunout blíže k mladšímu publiku? Protože základna neroste. Fanoušci osmdesátkových akčňáren jsou nedostatkové zboží a zdá se, že s Rkem už tahle série narazila na strop. Expendables 3 to proto zkusí jinak – omezí brutalitu a sprostá slova, aby mohli na snímek vyrazit teenageři. Určitou logiku to má, o tom žádná. Jestli to zafunguje, to už je věc druhá.
Producenti nejspíš vychází z úspěchu sérií typu Transformers a Rychle a zběsile, které jsou taktéž akční, mládeži přístupné a mají několikanásobné tržby. Jenže obě série staví na trochu jiných proprietách (obří roboti, rychlé vytuněné káry, chraplák Vina Diesela) a jeden Kellan Lutz, což je divácky nejznámější omlazení Expendables 3, to Stallonemu u mladých nezachrání. A pokud je doteď série nezajímala, PG-13 rating na tom těžko něco změní.
Expendables: Postradatelní 3 | Lionsgate
Z mého pohledu si Stallone tak trochu kope vlastní hrob. Expendables měli od začátku jasnou cílovku a proto fungovali. Vybočit z konceptu se nemusí vyplatit a působí to jako rána pod pás všem pravověrným fanouškům. Ale abych byl fér – Stallone se nechal slyšet, že současný přístupný sestřih má k eRku hodně blízko a proto se ho rozhodl nasadit. Stejně tak se sluší dodat, že taková Smrtonosná past 4 je jako jediná v sérii PG-13 a taky funguje.