Podle Andyho Serkise pořád žije šance, že se dočkáme druhého Tintina

Podle Andyho Serkise pořád žije šance, že se dočkáme druhého Tintina
Andy Serkis
Tržby ze Států přirozeně nejsou nutně rozhodující, přesto je problém, pokud máte drahý animák, na kterém spolupracují dva velcí režiséři a výsledek to na domácí půdě nedoklepe ani na sto milionů. Tintinova dobrodružství si z US kin odnesla 77 mega. To je mnohem méně, než si studio slibovalo. Díky tomu se přestalo mluvit o dvoje, kterou měl režírovat Peter Jackson (jedničku točil Steven Spielberg, Jackson produkoval, přičemž triky dělala jeho WETA).
podle-andyho-serkise-porad-zije-sance-ze-se-dockame-druheho-tintina
Andy Serkis
Protože se aktuálně hodně mluví o tom, že se Pacific Rim - Útok na Zemi dočká (navzdory neúspěchu v USA) sequelu, začíná se řešit i dvojka Tintinových dobrodružství. Andy Serkis, Jacksonův letitý spolupracovník (propůjčil hlas, mimiku a gesta Glumovi a King Kongovi, v Tintinovi zase "odehrál" kapitána Haddocka), nedávno poskytl rozhovor k Úsvitu planety opic, kde hraje opičáka Caesara. Řeč došla i na druhého Tintina: „Mluvili jsme o tom a věřím, že na natáčení dojde a že ho natočí Peter.“
podle-andyho-serkise-porad-zije-sance-ze-se-dockame-druheho-tintina-1
Steven Spielberg a Peter Jackson při propagaci Tintinových dobrodružství.
No, doufali jsme v jasnější odpověď, ale je dobré vědět, že nejsou Tintinova dobrodružství 2 úplně ze hry. Minulý prosinec ostatně sám Jackson řekl, že s filmem počítá. Tak snad se brzy dočkáme oficiálního potvrzení natáčení.