26. týden-kinopremiéry: Zánik Transformerů a zrod knězových dětí

26. týden-kinopremiéry: Zánik Transformerů a zrod knězových dětí
Transformers: Zánik
Jedněmi proklínaný, jinými opěvovaný režisér-megaloman představuje další film inspirovaný oblíbenou hračkou a komiksem. Do kin vstupují Transformers: Zánik (2014) Michaela Baye.
Transformers: Zánik
Transformers: Zánik
Na co se (ne)těšit? Předně se jedná o nejdelší ze čtyř tematických filmů, novinka trvá 165 (!) minut. Na druhou stranu ubylo oblíbených-obávaných robotů i lidí. A když už tu přeci nějací představitelé lidského druhu vystupují, nedá se moc o důstojném hraní mluvit. Akce jsou pompézní, efekty prvotřídní, příběh uspávající a 3D konečně dává smysl.

Trailer k filmu:

Transformers
Z recenze Tomáše Chvály: "Háček je v rytmizaci scén. Bay vše chrlí bez ladu a skladu či snahy o nějaké logické uspořádaní. Akční scény jsou sice přehledné, ale totálně jim chybí tempo. Kdo se rád kochá hezkými obrázky, ten si bude chrochtat blahem. Podobný příběh by ale měl napumpovat do svých diváků dávku adrenalinu. A to se Bayovi nedaří."
Všechny recenze filmu Transformers: Zánik si přečtěte zde. Průměrné hodnocení je na 56 procentech.
Kresimir Mikic, Niksa Butijer
Jak zvýšit porodnost? S kondomy to nepůjde. I když... Díky jedné malé, tedy vlastně velké, lsti mladého chorvatského kněze se to přeci musí podařit. Tenhle chlapík prostě a jednoduše propíchá všechny balené kondomy jehlou. A nikdo nic nepozná. Tedy vlastně pozná, ale až za 9 měsíců...

Trailer k filmu:

S chorvatskou tragikomedií Knězovy děti (2013) se český divák prvně setkal před rokem v Karlových Varech, nyní snímek míří do klasické kinodistribuce. A i když nejde o blockbuster, nebo právě proto, mohl by vás pobavit i dovést k zádumčivosti. Recenzí je poskrovnu, ale s procenty autoři nešetří.
Přehled všech červnových premiér najdete ZDE.