Shane Black, tvůrce Posledního skauta a Iron Mana 3, chystá nového Predátora

Shane Black, tvůrce Posledního skauta a Iron Mana 3, chystá nového Predátora
chysta-se-vzkriseni-predatora-pod-vedenim-tvurce-iron-mana-3-shanea-blacka
Shane Black si v Predátorovi střihl jednu z mála rolí své kariéry (konkrétně Hawkinse), přičemž o přestávkách při natáčení psal scénář Posledního skauta. Nyní se kruh uzavírá, neboť právě Black byl povolán studiem 20 Century Fox, aby Predátora oživil ve zbrusu novém filmu. Společně s Blackem byl též najat jeho dřívější kolega Fred Dekker (v roce 1987 společně napsali Záhrobní komando), aby dal dohromady scénář. Detaily o projektu jsou zatím jen kusé, takže není jisté, zda si Black projekt pohlídá jako režisér, producent, nebo napíše i nějaké ty dialogy. Vzhledem k jeho dosavadní kariéře se dá nicméně čekat, že do scénáře zasáhne a nejspíš skončí u režie (neboť čistě produkci se nevěnuje).
S jistotou víme jen to, že nepůjde o reboot, ale pokračování. Sám Black k filmu řekl "raději bych rozšířil mytologii predátoří série, než zmáčkl restart".
Přestože jde o jedno z nejznámějších a nejpopulárnějších filmových monster, vyjma prvního filmu s Arnoldem Schwarzeneggerem de facto Predátor nikdy neslavil velký úspěch. DvojkaDannym Gloverem, která vyměnila džungli za Los Angeles, kiny prošuměla, crossovery s Vetřelcem byly raději rovnou fanoušky zapomenuty. Nejnadějněji vypadalo vzkříšení z roku 2010 pod vedením režiséra Nimróda Antala, jehož produkčně hlídal Robert Rodriguez. Jejich Predátoři, kde roli tahouna převzal Adrian Brody, rozhodně nebyli špatní. Současně ale nebyli dost dobří, aby sérii znovunastartovali.
Doufejme, že se Black nebude držet zpátky a natočí třeba něco takového:
Jako obrovský fanda Blackovi práce mám každopádně neskutečnou radost z toho, že právě on dostal projekt na starost. Pokud má někdo šanci udělal z Predátora opět frajera a zajistit mu vysoké tržby, je to rozhodně on. Minimálně si můžeme být jistí tím, že nebude nouze o památné hlášky.