US tržby: Černošská komedie zasadila fatální úder Jump Street i dráčkům

US tržby: Černošská komedie zasadila fatální úder Jump Street i dráčkům
Na první pohled to bylo těsně - novinka Think Like a Man Too skončila první s 30 miliony, kdežto 22 Jump Street je na druhém místě s 29. Kde je onen propastný rozdíl? V tisícovce kin, které měli kluci z Jump Street extra k dispozici a stejně to na první místo nestačilo. Inu, fenomén černošských komedií má ve Státech extrémně silnou pozici, tudíž i sebelepší film musí ustoupit na nižší příčku. Jonah Hill a Channing Tatum mají naštěstí už dávno jako poldové v utajení vyděláno a trojce tak nic nebrání v realizaci.
Jonah Hill, Channing Tatum
22 Jump Street. Poté, co si prošli nástrahami střední školy (dvakrát po sobě), čekají na policejní důstojníky Schmidta a Jenka velké změny - jsou pověřeni prací v utajení na místní vysoké škole....
Animák Jak vycvičit draka 2 skončil minulý týden druhý díky masivnímu zájmu o dvojku Jump Street a tentokrát ho komedie odsunuly rovnou až na třetí místo. Slušně nicméně vydělává, takže by na další díl dojít mělo. Bramborovou pozici okupuje poslední nováček - Jersey Boys režiséra Clinta Eastwooda. Nadějně vypadající životopisný snímek bohužel kritiky neoslnil a diváci jim dali v tržbách za pravdu. Start za 13 milionů je pro film podobné legendy, která natáčí o jiné legendě, zoufale málo. To pátá Zloba naopak navzdory průměrným recenzím vydělává extrémně (vyděláno půl miliardy!) a konečně nabrala dech i sci-fi Na hraně zítřka, která má 292 milionů.
Frankie Valli, Clint Eastwood
Jersey Boys nebudou v Eastwoodově filmografii patřit mezi elitu
Desítku nejúspěšnějších filmů víkendu dále doplňují fláky Hvězdy nám nepřály, X-Men: Budoucí minulost, Godzilla, na které se chodí ve velkém a indie hit od tvůrců Irona Mana Chef, kde si střihl cameo i Robert Downey Jr.. Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.