Světová válka Z míří do druhého kola. Kdo pokračování zombie hitu napíše?

Světová válka Z míří do druhého kola. Kdo pokračování zombie hitu napíše?
Světová válka Z | Paramount Network
Světová válka Z měla komplikovaný vznik. Tvůrci mnohokrát přepisovali scénář a to i během natáčení, díky čemuž bylo znovunatočeno celé finále (původně měl snímek končit masakrem v ulicích v Rusku) a z filmu prakticky vypadl Matthew Fox (je vidět v pouhých pár záběrech). I přes zmíněné problémy si výsledek vedl slušně u kritiků a hlavně přitáhl do kin diváky. Na vysokých tržbách se nepochybně podepsalo i to, že byl mládeži přístupný (minimum krve a nechutností), což je pro zombie-žánr nevídaná věc.
Světová válka Z
Světová válka Z | Paramount Network
V případě dvojky nikdo nechce zažít podobné porodní problémy. K projektu byl proto přizván talentovaný scenárista Steven Knight, který stojí za Špínou Londýna (nominace na Oscara pro nejlepší původní scénář) a ceněnými Východními přísliby. Čachry s přepisováním by tudíž tentokrát hrozit neměly.
Brad Pitt
Světová válka Z | Paramount Network
Stále není jisté, zda si Brad Pitt zopakuje svou roli. Osobně bych byl pro to, aby se druhý díl soustředil na někoho nového. Příběh Gerryho Lanea a jeho rodiny byl uzavřen a není důvod na něj navazovat, přičemž ve světě plném zombie se dá vyprávět o nespočtu dalších lidí. Režie dvojky se chopí Juan Antonio Bayona (Sirotčinec), datum premiéry zatím oznámeno nebylo.
Obrázek článku