22. týden-kinopremiéry: Zloba Angeliny Jolie, Zaca Efrona a Setha Rogena.

22. týden-kinopremiéry: Zloba Angeliny Jolie, Zaca Efrona a Setha Rogena.
Zloba - Královna černé magie
Mistr vizuálních efektů a držitel dvou sošek Oscara za uměleckou režii Robert Stromberg přichází s režijním debutem, snímkem Zloba - Královna černé magie (2014). Ti, co mají v malíčku Disneyho repertoár, spíše ocení americký název Maleficent, odkazující na titulní démonickou postavu. Zahrála si ji Angelina Jolie a důležité ano ve věci angažmá posvětila dcera známé herečky.
Temnota jak od bratrů Grimmů a muži na vedlejší koleji. Téma není nikterak originální, zabývá se proměnou dobra ve zlo, k čemuž mohou vést existenciální důvody. Angelina je v temné roli nicméně až podezřele lidská. Takže na příběh můžete vzít i svoje ratolesti. Recenze filmu si přečtěte zde.
Seth Rogen a Zac Efron jako dva donekonečna se mstící kohouti. Do kin míří bláznivá komedie Sousedi (2014), jejímž hlavním tématem je zlomyslnost a moment překvapení. Rogen ve filmu hraje muže, který by rád žil se svou rodinou. Když ale máte za souseda pařmena Zaca Efrona a jeho kamarády, moc klidu si neužijete. Rogenův vztyčený prst rozpálí Efrona doběla, takže se můžete těšit na komiksově laděnou mstu. A paranoia může začít. Recenze filmu si přečtěte zde.
Co to sakra má být?! Do kin míří WTF (2014), francouzský skečový snímek, který by chtěl být Boratem nebo Jackass. Není ale ani jedním, protože se věrně drží svého názvu. Tvůrci si za vzor vzali Rémi Gaillarda, jehož krátká videa ovládla youtube. Když byste podobné video shlédli ve 3 minutovém klipu, zasmáli byste se, zaťukali si na hlavu a to by bylo vše. V rámci celovečeráku to ale nefunguje. Je to prostě docela jiný formát. Všechny recenze si přečtěte zde.
Cesta ven
Do kin se vrací Petr Václav, režisér ceněného Mariana (1996). Romský svět zkoumá i v novince Cesta ven (2014), která se dostala na letošní festival do Cannes. Příběh pojednává o mladé ženě a jejím pokusu vymanit se z ghetta a začít normálně žít. V tom jí brání společenské předsudky a film tak nastavuje zrcadlo hlavně nám, "neromům". Václav nekáže, jeho snímek oplývá kvalitami autentického dokumentárního díla. Drama natáčel s neherci v jejich autentickém prostředí. Alespoň na pár chvil hrdiny filmu dostal na jih Francie do Cannes. Silný příběh. Jakpak ale asi dopadne ten jejich civilní? Recenze snímku si přečtěte zde.
Na závěr představujeme cestopisný přírodovědný dokument Galapágy 3D: Zázrak přírody (2014). Těšit se můžete na plno hezkých obrázků dosud nenarušené přírody a unikátního ekosystému. Z pohodlí vašeho 3D kina.
Přehled všech květnových premiér najdete ZDE.