Dětská noční můra se vrací: Vraždící klaun Stephena Kinga míří do kin pod vedením režiséra Temného případu!

Dětská noční můra se vrací: Vraždící klaun Stephena Kinga míří do kin pod vedením režiséra Temného případu!
To (1990)
Dodnes nemám z klaunů úplně dobrý pocit, z velké části nicméně proto, že nepovažuji za nejzdravější profesi, v níž se dospělý chlap namaluje šminkami a poté si hraje s dětmi. Ale zpátky k To. Filmová adaptace z roku 1990, jež má podobu dvou televizních filmů, určitě nepatří k tomu nejlepšímu ve svém žánru. Pořád to ale je hororová klasika, jíž má člověk v paměti vyrytou skoro stejně silně, jako třeba Čelisti nebo Vetřelce. A protože knižní předloha Stephena Kinga stále platí (i po téměř 30 letech od vydání) za jednu z největších ikon žánru, chystá se nová adaptace, tentokrát určená pro kina.

Trailer na původní televizní mini-sérii:

Studio New Line, které si loni vylepšilo renomé megahitem V zajetí démonů (snímek celosvětově utržil 318 milionů dolarů), hodlá Kingovu knihu pořádně poždímat. Dojde proto, stejně jako v případě mini-série, na dvě části: V té první budou hrdinové vzdorovat klaunovi ve svých dětských letech, ve druhém filmu budou čelit zrůdě již jako dospělí. Tudíž prověřený model.
Osobně nemám s dvěma filmy sebemenší problém, neboť kniha nabízí dost materiálu na dva celovečeráky. Klíčový bude angažovaný režisér. A tady si dovolím tvrdit, že máme vyhráno - novou adaptaci dostal na starost Cary Fukunaga, který natočil fantastickou první řadu seriálu Temný případ. První díl by se měl natáčet příští rok v létě a sám King hotový scénář schválil.
Víte že...
... podle komentáře herců na DVD byl Tim Curry v roli klauna Pennywise natolik uvěřitelný a děsivý, že se mu během natáčení všichni vyhýbali?