Ztělesněné retro: Jackie Chan a Seann William Scott v akční komedii Skiptrace

Ztělesněné retro: Jackie Chan a Seann William Scott v akční komedii Skiptrace
Jackie se nám pro svůj velký návrat nechal pořádně ošmikat
Jackie Chan
Jackie Chan | Buena Vista International
Akční komedie Skiptrace původně vznikala pod režijním vedením Sama Fella, pro něhož mělo jít o hraný debut (na kontě měl animované komedie Spláchnutej a Norman a duchové). Nakonec to vypadá, že režie přistane na stole Rennymu Harlinovi, pro něhož by mohlo jít o vysněné vykoupení. Harlin měl dobře našlápnuto počátkem devadesátých let (Smrtonosná past 2, Cliffhanger), ale pak si vzal Geenu Davis (Ostrov hrdlořezů). Od té doby zoufale hledá cestu zpátky na výsluní. Skiptrace sice není materiál aspirující na klasiku, rozhodně ale žijí šance na úspěch.
V prvé řadě proto, že si Jackie Chan snímek pohlídá i produkčně, tudíž by měl mít nějakou tu tvůrčí volnost v akčních scénách (kéž by se vyhecoval k podobně svěžím komediálním parádičkám, jako v Rytířích ze Šanghaje). Seann William Scott se již několikrát jako buddy-parťák osvědčil a s Chanem by mu to nepochybně šlapat mohlo. A příběh? Nenáročná žánrová klasika.
ztelesnene-retro-jackie-chan-a-seann-william-scott-v-akcni-komedii-skiptrace
Chan si zahraje správného poldu Bennyho Blacka, jehož neteř (Fan Bingbing / X-Men: Budoucí minulost) se ocitne v nebezpečí díky gangu, jemuž je Benny přes 10 let na stopě. Aby ji zachránil, obrátí se na amerického hazardního hráče Connora Wattse (Scott), který ji jediný může vystopovat.
Natáčení Skiptrace je naplánováno na letošní srpen, premiéra na příští rok.