5 letních hitů roku 2014, které si nesmíte nechat ujít: 1. část

5 letních hitů roku 2014, které si nesmíte nechat ujít: 1. část

Chraň nás od zlého

Premiéra: 3.7.2014
Prvním pánem na holení je horor "podle skutečných událostí", v němž se policista spojí s nekonvenčním knězem, aby společně řešili prazvláštní případ. Na tom není nic tak zajímavého (těch "skutečných" nadpřirozených případů jsme ve filmech už viděli). Zajímavé je jméno režiséra. Snímek natočil Scott Derrickson, autor atmosférických pecek Sinister a V moci ďábla.

22 Jump Street

Premiéra 10.7.2014
21 Jump Street patřilo k nejpříjemnějším komediálním překvapením předminulého roku. Šlo současně o velký hit a logicky tak přichází dvojka. Naštěstí se nemusíme bát nastavované kaše. Podle amerických recenzí jde opět o výbornou zábavu, někteří mluví i o překonání jedničky. V roce 2012 to jednička dotáhla na komedii roku. Možná to vyjde i tentokrát.

Úsvit planety opic

Premiéra 17.7.2014
Aby se v přehledu nejočekávaněších filmů léta sešly dvě pokračování, navíc dvou rebootů (21 Jump Street resuscitoval seriál, Zrození Planety opic původní filmovou sérii), to se stává jednou za dvacet let. Úsvit planety opic tu každopádně chybět nemůže. Trailery jsou dechberoucí a na režijní stoličku usedl nadějný Matt Reeves, který před pár lety zaválel Cloverfieldem.

Hercules

Premiéra 24.7.2014
Od Hercula by za normálních okolností nikdo nic nečekal, neboť snímek režíruje rutinér Brett Ratner a scénář napsali dva lidé, z nichž jeden nemá žádné zkušenosti a druhý se běžně podílí na disneyovkách. Tak proč je tady? Protože v hlavní roli rozpíná svaly Dwayne Johnson, který se pro roli Hercula vyloženě narodil. I kdyby to byla sebevětší hovadina, Johnson to dá.

Strážci Galaxie

Premiéra 31.7.2014
Příští rok budou fanoušci sci-fi žít Star Wars. Letošek bude patřit Strážcům Galaxie, kteří vypadají natolik absurdně a neuchopitelně (i díky v trailerech použitému oldschool soundtracku), že se nejde na film netěšit. Svérázným pojetím to připomíná klukovinu natočenou z radosti a střílející mýval je něco, co už má teď kultovní status. Snad to bude tak dobré, jak to zatím vypadá.
Obrázek článku