Nové české filmy 2015, 2016, 2017...

Nové české filmy 2015, 2016, 2017...

MALÝ PÁN

Malý Pán
Malý Pán | A-Company CZ
režie: Radek Beran
Malý Pán si žije spokojeně ve svém domečku v Duté hoře. Jeho poklidný život skončí ve chvíli, kdy se mu zdá sen o tajemném domě, ve kterém najde, co mu schází. Protože sám nemá pocit, že by mu něco scházelo, rozhodne se přijít té záhadě na kloub. Vydá se za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde ten záhadný dům najde. Prázdná hlava se však potřebuje napít jiskřivé vody z jezerního ostrova, bez ní mu nedokáže poradit.
Celovečerní režijní debut Radka Berana. Zaměření: loutkový film pro celou rodinu.
premiéra: 14.5.2015
 

STÁLE SPOLU

Stále spolu
Z dokumentárního snímku Stále spolu. | Aerofilms
režie: Eva Tomanová
Petr a Simona spolu žijí dvacet pět let. Mají devět dětí, se kterými bydlí v maringotkách na šumavské louce – bez televize, počítače a tekoucí vody. Autoritativní Petr sám sebe nazývá „profesionálním otcem.“ Potomky vede ke svobodě a souznění s přírodou a zároveň se je snaží chránit před škodlivým vlivem konzumní společnosti. Rodinná soudržnost, která v dnešním západním světě už prakticky nemá obdoby, působí na první pohled idylicky. Při bližším pozorování však začínají vyvstávat pochybnosti. 
Celovečerní režijní debut Evy Tomanové. Zaměření: dokumentární film.
premiéra: 21.5.2015
 

ŽIVOT JE ŽIVOT

Simona Stašová, Ondřej Vetchý
Ondřej Vetchý a Simona Stašová v komedii Život je život. | Kredit: Josef Krivošík
režie: Milan Cieslar
Ondřej Vetchý a Simona Stašová jako manželský pár řeší v komedii Život je život milostné a životní eskapády svých tří dcer, ale především svoje vlastní.
Zaměření: komedie.
premiéra: 21.5.2015
 

MALÁ Z RYBÁRNY

Malá z rybárny
Z natáčení loutkového filmu Malá z rybárny.
režie: Jan Balej
Moderní adaptace původní pohádky Malá mořská víla H. Ch. Andersena je silným a děsivě realistickým příběhem o nenaplněné lásce a o hodnotách dnešní společnosti. Příběh je plný atmosfér, výrazných a jedinečných charakterů a inspirace. Reálie současného světa spojené s vizuální ojedinělostí, která je pro režiséra a výtvarníka Jana Baleje tak příznačná, posouvají náš příběh víc k dospělejšímu divákovi.
Zaměření: loutkový film s prvky černého humoru.
premiéra: 28.5.2015
 

SEDMERO KRKAVCŮ

Martha Issová
Martha Issová - Sedmero krkavců | Bioscop
režie: Alice Nellis
Hlavní hrdinkou je mladá dívka Bohdanka, která se narodí do utrápené rodiny pekaře, jehož žena před lety v návalu vzteku proklela sedm svých synů a z těch se stali krkavci. Rodiče před Bohdankou toto rodinné neštěstí tají. Když se Bohdanka na prahu dospělosti dozví o prokletí své rodiny, rozhodne se, že musí bratry zachránit. Pohádkový příběh vychází z klasiky Boženy Němcové “Sedmero krkavců”.
Zaměření: pohádka.
premiéra: 4.6.2015
 

ANDÍLEK NA NERVY

Andílek na nervy
Z natáčení Andílka na nervy.
režie: Juraj Šajmovič
Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku...
Zaměření: rodinný film.
premiéra: 18.6.2015
 

EVANGELIUM PODLE BRABENCE

Vratislav Brabenec
Dokument Evangelium podle Brabence. | http://www.dokweb.net
režie: Miroslav Janek
Vráťa Brabenec je legenda, jenže na legendy undergroundu dnes nikdo není zvědavý. Brabence to netrápí, jeho zkrušuje doba, v níž žijeme, jako taková. Nepotřebuje medaile a miliony, ale dělá se mu zle z toho, jak si bývalí prominenti žijí ještě lépe než za totality. A nikomu už to vlastně nijak zvlášť nevadí, neprotestuje proti tomu. Protože obchody jsou přece jenom plné.
Zaměření: dokumentární film.
premiéra: 9.7.2015
 

DOMÁCÍ PÉČE

Alena Mihulová, Bolek Polívka
Alena Mihulová a Boleslav Polívka ve filmu Domácí péče (2015) | A-Company CZ
režie: Slávek Horák
Obětavá zdravotní sestra Vlasta ( Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů ( Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce ( Zuzana Kronerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... To vše k velké nelibosti manžela Ladi ( Bolek Polívka), který na tyhle "hňupoviny" nevěří. 
Celovečerní režijní debut Slávka Horáka. Zaměření: drama.
premiéra: 16.7.2015
 

MALLORY

Mallory
Mallory | http://www.dokweb.net
režie: Helena Třeštíková
Časosběrný dokumentární film o strastiplné cestě od drog k naplnění životního cíle. 12 let života Mallory, která po narození syna opouští svou cestu těžce závislé narkomanky, snaží se žít bez drog, vychovávat své dítě a nalézt svoje poslání v pomoci jiným. Tak, jako se kdysi dostalo pomoci jí, chce tuto šanci předávat dál.
Zaměření: časosběrný dokumentární film.
premiéra: 23.7.2015
 

CESTA VZHŮRU

Radek Jaroš
Cesta vzhůru Radka Jaroše na vrchol K2. | http://www.dokweb.net
režie: David Čálek
Film představí dlouhou a náročnou životní pouť horolezce Radka Jaroše až na vrchol poslední osmitisícovky - na K2. Autoři dokumentu se pokusí zjistit, co ho vede k tomu, že celý život dokáže balancovat na hraně mezi životem a smrtí. Nebude to ale klasický sportovní film. Tvůrci zachycují stopu člověka, který se ani v těch nejnáročnějších podmínkách nevzdal ryzího lidství, nikdy nenechává ve vichřici pod vrcholem dobré srdce a starost o druhé.
Zaměření: dokumentární film.
premiéra: 23.7.2015
 

FILMOVÝ DOBRODRUH KAREL ZEMAN

Karel Zeman
Karel Zeman | http://www.dokweb.net
režie: Tomáš Hodan
Karel Zeman byl ve svém oboru naprostým solitérem, stvořil si vlastní svět vycházející čistě ze své imaginace. Všechno se naučil sám, neprošel filmovou školou, není lehce zařaditelný do jakési vlny, období nebo směru. Pro svou vnitřní poezii a upřímnost však jeho filmy nestárnou. Nesmírně pracovitý, vynalézavý a perfekcionistický, stále si však uchovávající dětský pohled na svět. Svět plný tajemství a dobrodružství. Tak chtějí tvůrci dokumentu proslulého režiséra a výtvarníka Karla Zemana představit.
Zaměření: dokumentární film.
premiéra: 30.7.2015
 

SCHMITKE

Peter Kurth, Petr Vršek
Schmitke | Febiofest
režie: Štěpán Altrichter
Julius Schmitke je postarší konstruktér, jehož osamělý život se skládá hlavně z nevzrušivé práce, ukecaného mladého kolegy a občasného zvláštního vábení lesního porostu. Když je jednoho dne pověřen opravou nevysvětlitelně skřípající staré turbíny, již kdysi navrhl, není z výletu na českou stranu Krušných hor příliš nadšen... Snímek spojující komediální nadsázku a mysteriózní atmosféru vznikl v česko-německé koprodukci.
Celovečerní režijní debut Štěpána Altrichtera. Zaměření: mysteriózní komedie.
premiéra: 13.8.2015
 

PRÁZDNINY V PROVENCE

Vojtěch Kotek, Kryštof Hádek, Jakub Prachař
Prázdniny v Provence | love.FRAME
režie: Vladimír Michálek
Letní komedie s rozpočtem 25 milionů korun se z větší části odehrává na jihu Francie, v prostředí Provence. V hlavních rolích Jakub Prachař, Vojta Kotek, Kryštof Hádek, Jana Krausová, Igor Bareš a Chantal Poullain.
Zaměření: komedie.
premiéra: 3.9.2015
 

GANGSTER KA

Hynek Čermák, Adam Dvořák, Jaroslav Kmenta, Jan Pachl
Herec Hynek Čermák a investigativní novinář Jaroslav Kmenta | http://www.gangsterka.com
režie: Jan Pachl
Gangster Ka je natočena podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy „Padrino Krejčíř“. Film zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šestimiliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera. Snímek bude rozdělen na dvě části, ta druhá bude pojednávat o Krejčířově útěku do JAR a ponese příznačný název Gangster Ka: Afričan. V hlavní roli Hynek Čermák.
Zaměření: kriminální thriller.
premiéra: 10.9.2015
 

MENANDROS & THAÏS

Menandros & Thaïs
Experimentální snímek Menandros & Thaïs. | http://www.menandros.cz/
režie: Antonín Šilar, Ondřej Cikán
Film natočený podle románové předlohy Ondřeje Cikána. Česká-rakouská koprodukce Unesená nevěsta. Zdrcený hrdina. Odyssea surreálním světem. Thaïs je během své svatby s Menandrem unesena piráty. Ve snaze ji vysvobodit se ženich mění v krvelačné monstrum, jeho koni narostou křídla, čarodějnice jej zaslíbí jiné ženě, král Xerxes ho zbaví mužnosti, ale přesto na konci vše dopadne šťastně.
Celovečerní režijní debut Antonína Šilara a Ondřeje Cikánka. Zaměření: experimentální.
premiéra: léto 2015
 

TAKOVEJ BAREVNEJ VOCAS LETÍCÍ KOMETY

Filip Topol
V září bude mít premiéru dokument o renesančním muži - Filipu Topolovi.
režie: Václav Kučera
Celovečerní dokumentární film o Filipovi Topolovi, všestranně nadaném skladateli, textaři, klavíristovi, zpěvákovi a bojovníkovi skupiny Psí vojáci, která zasáhla tři generace posluchačů.
Celovečerní režijní debut Václava Kučery. Zaměření: hudebně-dokumentární film.
premiéra: 24.9.2015
 

WILSONOV

Wilsonov
Historickou komedii Wilsonov režíruje Tomáš Mašín. | FilmBrigade
režie: Tomáš Mašín
Snímek je nspirován paperbackovými kriminálními romány a vypráví o dobrodružném pátrání po tajemném vrahovi, který těsně po skončení první světové války začíná řádit ve Wilsonově, zapomenutém městě uprostřed Evropy. Vyšetřování vede nesourodá dvojice detektivů – zelenáč a místní policejní čekatel Josef Eisner ( Vojtěch Dyk) a zkušený příslušník americké FBI Aaron Food ( Jiří Macháček), kterého do střední Evropy posílá sám americký prezident Woodrov Wilson.
Zaměření: fantasy komedie.
premiéra: 1.10.2015
 

LAPUTA

Tereza Ramba
Ve filmu Laputa si provozovatelku kavárny zahrála Tereza Voříšková. | CINEART TV PRAGUE s.r.o.
režie: Jakub Šmíd
Johanka ( Tereza Voříšková) je mladá žena, která si zařídila kavárnu s názvem Laputa. Johanka má velké pochopením pro ty, které chce mít ráda. Jako by se v Johančině kavárně, kterou zbudovala a vede, scházely v postavách přátel obrazy generace. Každý s nějakým svým nápadem a s nějakou svou potřebou a s nějakým svým sobectvím. Johanka je všech a se všemi a přece je sama a v nejistotě.
Celovečerní režijní debut Jakuba Šmída. Zaměření: drama.
premiéra: 8.10.2015
 

ZTRACENI V MNICHOVĚ

nove-ceske-filmy-2015-2016-2017
režie: Petr Zelenka
Sir „P“, devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se na pozvání Francouzského kulturního institutu ocitne v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P“ po Daladierovi dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě sirových kontroverzních citací Daladiera tak trochu nechtěně rozpoutává mezinárodní politický skandál. Francouzská strana přistoupí k radikálnímu řešení nepříjemné situace a rozhodne se spáchat atentát na vlastního národního hrdinu. Ale to je jen polovina příběhu...
Zaměření: komediální drama.
premiéra: 22.10.2015
 

CELEBRITY S.R.O.

Jiří Mádl, Miloslav Šmídmajer
Jiří Mádl a režisér filmu Miloslav Šmídmajer
režie: Miloslav Šmídmajer
Děj snímku se odehrává v atraktivním prostředí natáčení nekonečného televizního seriálu. Autor zde rozehrává úžasnou hru vztahů, postav, situací, konfliktů, velkých nadějí i planých ambicí, mediálních praktik i nevybíravé honby za diváckým úspěchem, zrod a zánik celebrit. V hlavní roli Jiří Mádl, který se též podílel na vzniku scénáře.
Zaměření: komedie.
premiéra: 29.10.2015
 

NIKDY NEJSME SAMI

Karel Roden
Karel Roden během natáčení. | http://filmovanadace.cz
režie: Petr Václav
Film vypráví o "stávání se někým", o hledání svého místa pro jedny, o cestě k dospělosti pro druhé. Sleduje osud osmi postav. Zatímco dva hlavní protagonisté směřují do temnot, jejich ženy na cestu k samostatnosti, jejich děti aspirují na útěk z temného dětství. Směřují k životu. "Evropa prochází zásadní krizí, nejenom finanční, ale také sociální a politickou. Cítíme, že může dojít ke zlomu, který nás může přivést k neo-totalitě. Naši hrdinové jsou děti této doby: jsou zmítání osobní nespokojeností a pocitem, že žijí v nepřátelském světě," říká režisér Petr Václav.
Zaměření: drama.
premiéra: 5.11.2015
 

VÁNOČNÍ KAMEŇÁK

Vánoční Kameňák
Vánoční Kameňák
režie: F. A. Brabec
Kameňák s pořadovým číslem 5 bere pod svá křídla kameraman a režisér F. A. Brabec. A slibuje film, na který nezapomenete.
Zaměření: komedie.
premiéra: 12.11.2015
 

GANGSTER KA: AFRIČAN

Hynek Čermák
Radovana Krejčíře si zahrál Hynek Čermák. | http://www.gangsterka.com
režie: Jan Pachl
Druhý díl mafiánského filmu ze života Radovana Krejčíře. V hlavní roli Hynek Čermák.
Zaměření: kriminální thriller.
premiéra: 26.11.2015
 

CESTA DO ŘÍMA

Cesta do Říma
Do klasického kina se nepodívá ani debut Tomasze Mielnika Cesta do Říma. Producent film distribuuje "alternativně", návštěvníci klasických kin nejsou cílovkou. | http://www.backgroundfilms.cz
režie: Tomasz Mielnik
Nesmělý hlídač z pražské galerie Vašek se dozví, že umírá. Ukradne obraz, aby jej prodal v Římě a získal peníze pro tibetského léčitele. Ujíždí s falešným knírem a černými brýlemi vlakem a netuší, že ve skutečnosti byl krásnou dívkou vyslán na osudovou duchovní cestu.
Celovečerní režijní debut polského autora Tomasze Mielnika. Zaměření: duchovní komedie.
premiéra: podzim 2015
 

DAVID

David
Jan Těšitel debutuje dramatem David.
režie: Jan Těšitel
David, mentálně handicapovaný mladý muž, opustí jistoty, které mu poskytuje jeho rodina a vydává se na cestu hledání smyslu své vlastní existence. Ať už je to svoboda, sexuální zkušenost a nebo smrt.
Celovečerní režijní debut Jana Těšitele. Zaměření: drama.
premiéra: podzim 2015
 

EVA NOVÁ

Eva Nová
režie: Marko Škop
Eva Nová je příběh stárnoucí ženy, která by udělala cokoliv, aby znovu získala přízeň člověka, kterého v životě nejvíce ranila – svého syna. Eva je vyléčená alkoholička, ale před lety byla známou herečkou… Eva Nová je projekt celovečerního hraného debutu slovenského režiséra Marko Škopa, který získal se svými dokumentárními filmy mnoho významných zahraničních ocenění.
Zaměření: drama.
premiéra: podzim 2015
 

PADESÁTKA

Jiří Mádl
Jirka Mádl má v Padesátce parádní háro. | BontonFilm
režie: Vojtěch Kotek
Na Štědrý den uvede svůj celovečerní debut Vojta Kotek. Padesátka se odehrává v zimě na horách a děj se točí okolo lidí ze zasněžených hřebenů, běžkařského závodu Tříkrálová padesátka a muže, který se rozhodl poznat svého otce. Chybět nebude Tereza Voříšková, Jiří Mádl a další herci s bizarními kukuči.
Celovečerní režijní debut Vojty Kotka. Zaměření: komedie.
premiéra: 24.12.2015
 

JÁ, OLGA HEPNAROVÁ

Já, Olga Hepnarová
| Black Balance
režie: Tomáš Weinreb, Petr Kazda
Film pátrá po příčinách tragédie z roku 1973, při které Olga Hepnarová úmyslně najela do zastávky plné lidí a sedm z nich usmrtila, aby si tak "vyříkala účty" se společností, která ji k tomuto činu dohnala. 
Zaměření: drama.
premiéra: 2015
 

CESTA KE ŠTĚSTÍ

7d6eb19b
V Cestě ke štěstí si zahraje Vica Kerekés.
režie: Slobodanka Radun
Film plný žhavého léta, romantických lásek, mládí, touhy po úspěchu a rivality. Studenti pražské konzervatoře odjíždějí na soustředění do malebné jihočeské krajiny, kde jsou postaveni před náročný úkol, z něhož ale jen někteří vyjdou úspěšně. Najde každý z nich tu svou správnou cestu ke štěstí? V hlavních rolích Vica Kerekés a Tomáš Klus.
Zaměření: hudební romance.
premiéra: 14.1.2016
 

LÍDA BAAROVÁ

Karl Markovics, Martin Huba, Tatiana Pauhofová, Anna Fialová, Pavel Kříž (I), Fawad Nadri, Simona Stašová
Z natáčení na Olšanských hřbitovech. | Nogup - Lída Baarová
režie: Filip Renč
Na scénáři snímku pojednávajícím o slavné a kontroverzní herečce pracoval Ivan Hubač s režisérem Filipem Renčem 14 let. Ústředním tématem je angažmá Baarové v berlínských ateliérech, její styk s nacistickým ministrem propagandy Goebbelsem a poválečná emigrace do Rakouska. Ve filmu Filipa Renče ztvární Lídu Baarovou slovenská herečka Tatiana Pauhofová.
Zaměření: historické drama.
premiéra: 21.1.2016
 

RUDÝ KAPITÁN

Michal Kollár, Ladislav Chudík
Ladislav Chudík během natáčení. | Fog´n´Desire Films
režie: Michal Kollár
Příběh se odehrává půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Krauz zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB. Případem posedlý Krauz se vydává hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné“ výslechy.
Celovečerní režijní debut Michala Kollára. Zaměření: kriminální thriller.
premiéra: 17.2.2016
 

ANI VE SNU!

Petr Oukropec
Petr Oukropec
režie: Petr Oukropec
Patnáctiletá Laura je mrštná a hbitá, ale jako dívka je trochu opožděná. Díky tajemné iniciaci začne žít dvojí život. V realitě chce posunout fyzické limity svého těla tím, že bude překonávat překážky v klučičí partě parkouristů. Překvapí jí však city, které si při tom poprvé uvědomí. Zamiluje se do Lukyho a využívá Alexe, který ji miluje. Laura dokáže cestovat do paralelního světa romantických vizí, kde své skryté touhy naplno realizuje. Luky jí tam patří. Ve chvíli, kdy ve snovém světě Lukyho uvězní, vymkne se její cestování kontrole a oba světy se zvláštním způsobem propojí.
Zaměření: romantický.
premiéra: 18.2.2016
 

TEORIE TYGRA

Jiří Bartoška
V Teorii tygra ztvární hlavní roli Jiří Bartoška. | Česká televize
režie: Radek Bajgar
Příběh muže-šedesátníka, který se vzepře své dominantní ženě a za pomoci přátel-lékařů si diagnostikuje duševní poruchu. Snímek je hereckým návratem Jiřího Bartošky.
Celovečerní režijní debut Radka Bajgara. Zaměření: komedie.
premiéra: 31.3.2016
 

STRAŠIDLA

Zdeněk Troška
Zdeněk Troška bude točit o hejkalovi a sociální politice.
režie: Zdeněk Troška
Vystěhovat se nebo platit nájem, pracovat a chodit do školy! Tak zněl ortel, vynesený úředníkem Patočkou nad rodinou hejkala Huga, který bydlí ve starém domě na kraji maloměsta. Rodina se má začlenit do světa lidí, začít pracovat, chodit do školy a hlavně vydělávat peníze na nájem. "Poutavý příběh vyprávěný současným jazykem o nadpřirozených bytostech má velký divácký potenciál u nás i za našimi hranicemi," říká režisér Zdeněk Troška.
Zaměření: rodinná komedie.
premiéra: jaro 2016
 

KRYCÍ JMÉNO HOLEC

Vica Kerekes, Kryštof Hádek
Kryštof Hádek a Vica Kerekés během natáčení. | © Novotny Film / Petro Domenigg
režie: Franz Novotny
Fiktivní příběh se opírá o skutečné situace i reálné osoby. Jedním z hlavních hrdinů je rakouský novinář Helmut Zilk, který počátkem roku 1968 začíná uskutečňovat do té doby nepředstavitelný projekt – živé vysílání rozhovorů z komunistického Československa pro rakouskou televizi. Hovory z Prahy přinášejí Zilkovi respekt a doširoka otevírají dveře k prestižnímu postu ředitele. Vzbuzují však také zájem československé Státní bezpečnosti, pro niž není velkým problémem Zilka díky jeho slabosti pro ženy a alkohol zavázat ke spolupráci. V hlavních rolích Kryštof Hádek a Vica Kerekés.
Zaměření: dobové drama.
premiéra: 2016
 

VÁLKA S MLOKY

Válka s mloky
Jak bude vypadat Válka s mloky? Concept art z chystaného filmu. | http://www.synfilms.cz
režie: Tomáš Krejčí
Filmová adaptace románu Karla Čapka. Chtěli jsme je. Rozšířili jsme je po celé planetě. Naučili jsme je býti lidmi... A oni nám teď pomáhají zbavit se nás samotných... Hladina moří a oceánů stoupá. Další z ambiciózních projektů Tomáše Krejčího. V jedné z hlavních rolí by se měl představit Christopher Lloyd. Nechme se překvapit.
Zaměření: sci-fi.
premiéra: léto 2016
 

ZÁTOPEK

Rozkoš
Václav Neužil ztvární legendárního sportovce Emila Zátopka. | CinemArt
režie: David Ondříček
Film o největším sportovci v historii Československa a o jednom z největších sportovců světa všech dob. David Ondříček, režisér: „Když vidím fotografie šklebícího se Zátopka a půvabné, roztomilé Dany s oštěpem, dojímá mě to. Zátopek je příkladem člověka, který šel tvrdě za svým cílem, ničeho se nezalekl a svými činy spojoval lidi a národy. V souvislosti s letní olympiádou v Riu v roce 2016 bychom chtěli uvést premiéru filmu Zátopek“.
Zaměření: sportovní drama.
premiéra: léto 2016
 

JAN ŽIŽKA PSANEC

Ghoul
Režisér a producent Petr Jákl mladší se po hororu Ghoul pustí do Jana Žižky.
režie: Petr Jákl mladší
Film inspirovaný skutečným příběhem jednoho z největších vojevůdců své doby, nikdy neporaženým Janem Žižkou z Trocnova, který se stal díky svým činům legendou. Evropa na konci 14. století. Vše co vybudoval Karel IV., císař římský a zároveň český král, se rozpadá. Staleté pořádky se otřásají v základech. Císařův prvorozený syn a nástupce Václav IV. je příliš slabým panovníkem do takové doby. Přední magnát v zemi, pan Jindřich z Rožmberka, pohlcuje dvorce svobodných zemanů jeden po druhém. Ale jeden z nich se mu postaví, jeho jméno je Jan Žižka.
Zaměření: historické akční drama.
premiéra: 24.11.2016
 

8 HLAV ŠÍLENSTVÍ

Aneta Langerová
8 hlav šílenství
režie: Marta Nováková
Sovětské Rusko, 1935. Mladičká básnířka Anna Barková má před sebou hvězdnou kariéru. Právě jí vychází první sbírka a odborníci o ní mluví jako o novém Puškinovi. O pár let později se ale Anna tísní v nákladním vagónu, který směřuje do neobydlených stepí Kazachstánu. Směřuje do svého prvního a zdaleka ne posledního lágru.  „Osm hlav šílenství to je průřez nešťastným 20. stoletím v nešťastné zemi, nazíraný citlivým a vnímavým zrakem básníka,“ míní režisérka Marta Nováková.
Zaměření: historické drama.
premiéra: 2015/2016
 

TAJEMSTVÍ A SMYSL ŽIVOTA

Tajemství a smysl života
| VAC
režie: Petr Vachler
Hraný i dokumentární celovečerní film, který otevírá jiný pohled na svět, na naše životy a to jak v maličkostech, tak věcech zdánlivě velkých. Konzumní svět, který se opírá převážně o spotřebu, peníze a moc jen málokdy nabízí jiný vhled na podstatu života. Zmíněné „drogy“ nás ovládají a stále nabízí nekonečný kolotoč emocí. Film je hotov, sestříhán, pracuje se na více něž 2000 trikových záběrech, animacích a CGI.  Film bude v české i anglické verzi.
Zaměření: mysteriózní drama.
premiéra: 2017
 

PŘES KOSTI MRTVÝCH

Agnieszka Holland
Režisérka Agnieszka Holland. | http://www.sonyclassics.com
režie: Agnieszka Holland
Film na motivy úspěšné novely Olgy Tokarczuk Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých. Skrze energickou a značně excentrickou postavu Dušejkoví, učitelky angličtiny v důchodovém věku, sledujeme vzrůstající hrůzu malé osady na polsko-českém pohraničí, ve které se v rychlém sledu stane několik záhadných vražd. Hrůza a zděšení kontrastuje s obecným nezájmem, které doprovází masové vybíjení zvěře v právě probíhající lovecké sezóně.
Zaměření: thriller.
premiéra: jaro 2017
 

ZAPOMENUTÝ EPOS

Juraj Jakubisko
Juraj Jakubisko | Antonín Růžička
režie: Juraj Jakubisko
Film zachycuje období pohanství založeného na síle přírody a jeho nelehký přerod v období víry a jediného Boha. Ve filmu je zachycena cesta mladého Svatopluka z německého zajetí až do doby, kdy se po boku svého strýce Rastislava stává spoluvládcem prvního státní útvaru Slovanů - Velkomoravské říše.
Zaměření: historické drama s prvky fantasy.
premiéra: 2017

KRUANOVA DOBRODRUŽSTVÍ

Kruanova dobrodružství
Fototest k novému snímku Tomáše Krejčího. | archiv Tomáše Krejčího
režie: Tomáš Krejčí
Filmová adaptace legendárního českého komiksu. Příběhy z časopisu ABC Příhody Malého boha, Příchod bohů, Kruanova dobrodružství, Kruanova cesta, Kruan a bohyně a Kruan a pozemšťané ožijí v celovečerním filmu, který vznikne spolu s 26dílným TV seriálem. Otázkou zůstává, zda je realizace dalšího Krejčího ambiciózního díla reálná. Na Poslední z Aporveru stále čekáme, rozpočet závratně narůstá a dokončení v nedohlednu.
Zaměření: sci-fi.
premiéra: zima 2017

NABARVENÉ PTÁČE

nove-ceske-filmy-2015-2016-2017

režie:  Václav Marhoul

Příběh židovského chlapce putujícího osaměle za druhé světové války venkovem vycházející z bestselleru amerického spisovatele Jerzyho Kosińského podle scénáře Václava Marhoula. Začátek natáčení se už plánuje a posunuje několik let. Vydrží Marhoulovi vykoupená práva na knížku?
Zaměření: drama
premiéra: 2017-2018-2019...?
 

HMYZ

Jan Švankmajer
Jan Švankmajer - z předmluvy k filmu Přežít svůj život. | Athanor
režie: Jan Švankmajer
Snímek volně inspirovaný divadelní hrou bratří Čapků Ze života hmyzu. „Během zkoušky se prolnou životy ochotníků s osudy Čapkových postav," vysvětluje Švankmajer. "Režisér - Cvrček umoří pana Václava, milence své ženy. Pan Kopřiva, hrající Parazita, sežere slečnu Jitku – Larvičku. Panu Borovičkovi se podaří převtělení do chrobáka tak přesvědčivě, že opustí nadobro svoji lidskou podobu. Během zkoušky se rodí i umírá, čas nehraje roli." Realizace snímku se kvůli financím o pár let protáhne. Doufejme, že se dočkáme premiéry. 
Zaměření: komedie.
premiéra: 2018
 
Data premiér pocházejí z výhledu Unie filmových distributorů. Podrobnosti k chystaným filmům poskytla brožura Českého filmového centra a producenti snímků.