18. týden-kinopremiéry: Paul Walker v Doupěti, Cameron Diaz v romantické komedii, Divergence a animovaný pravěk

18. týden-kinopremiéry: Paul Walker v Doupěti, Cameron Diaz v romantické komedii, Divergence a animovaný pravěk
Sekne jí to. Cameron Diaz v komedii Jedna za všechny. Vedle ní Nikolaj Coster-Waldau.
Cameron Diaz v milostném čtyřúhelníku? No vážně! Ve filmu Jedna za všechny to pěkně odskáče Nikolaj Coster-Waldau. A dobře mu tak. Podvádí totiž nejen manželku (Leslie Mann), ale i milenku s tváří Cameron Diaz. Dvě ženy se spřátelí, mají totiž společného, proradného nepřítele. Recenze téhle komedie od Nicka Cassavetese si přečtěte zde

Trailer k filmu Doupě:

Luc Besson chrlí filmy jak na běžícím pásu. V případě Doupěte si na pracovní plášť připnul cedulku "scenárista+producent". Remake Okrsku 13 (2009) těží z posmrtné popularity herce Paula Walkera, pro něhož byla účast v Doupěti posledním angažmá.
Paul Walker
Paul Walker v Doupěti. Zrovna velký zájem hercův poslední film nevyvolal.
"Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z getta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na jediného člověka, co zná tetno rajón a nebojí se místních gangsterů." Z recenze Františka Fuky: "Pro někoho by mohlo být zajímavou otázkou, nakolik to celé Luc Besson a režisér Camille Delamarre mysleli vážně, a nakolik je to parodie akčních filmů. Ale víte co - mně je to fakt jedno. Hlavní bylo, že jsem se bavil." Recenze filmu si přečtěte zde.

Trailer k filmu Divergence:

Přichází další film budoucí série, která by se ráda stala kultem/výnosným podnikem. Divergence vzešla z úspěšné knihy Veronici Roth. O čem film, kde si největšího padoucha zahrála Kate Winslet, pojednává? " Chicago budoucnosti je zpustošené město a rozpadlé budovy tyčící se k nebi. Celá společnost je rozdělena do pěti frakcí, vyznávajících jednu z lidských cností. Hlavní hrdinka Tris (Shailene Woodley) podstoupí v 16 l
Shailene Woodley
V Divergenci se musí hrdinka Shailene Woodley vypořádat s jinakostí. Ta se v tamní společnosti neodpouští.
etech povinný „rozřazovací“ rituál, který má určit, které z frakcí zasvětí svůj budoucí život. Takové začlenění je definitivní a ruší i rodinné vazby. „Frakce je víc než krev“ hlásá heslo společnosti. Tris má ale jeden velký problém. Zkouška ukáže, že je divergentní, má předpoklady pro více frakcí." Taky vám to připomíná Hunger Games? Recenze filmu si přečtěte zde.
Hurá do pravěku!
Distributoři samozřejmě nezapomněli ani na rodiny s dětmi a do kin tak míří animák z roku 2012 Hurá do pravěku! Stroj času, jeden kluk, tlupa dinosaurů a jihokorejské animátorské studio. Víc netřeba dodávat.
A nakonec jsou tu dva dokumenty spjaté s česko-slovenskou kotlinou. Husí kůže - Zimomriavky (2014) nahlíží na rozpad Československa s odstupem 21 let. Vychladly emoce a zavládl analytický pohled? Recenze si přečtěte zde. Na území Slovenské republiky ještě zůstaneme.
Absolventi: Svoboda není zadarmo
| www.absolventifilm.com
V dokumentu Absolventi: Svoboda není zadarmo (2012) autoři časosběrnou metodou sledují tři mladé muže, jejich plány a vize během studií a vstup na trh práce. "Vyštudovaný herec pracuje ako stevard pre leteckú spoločnosť, fotograf podniká s chovateľskými potrebami a študent, ktorý sa chce presadiť v modernom umení, ale spoznáva, že v realite, kde majú najvyššiu hodnotu peniaze, to vôbec nie je jednoduché... Sme slobodní, ale do akej miery sme schopní zobrať svoj osud do vlastných rúk?" Další film, který zatím nikdo z recenzentů neviděl. Uvidí někdy. Škoda energie a peněz uvádět podobný počin do klasické kinodistribuce. Ideální festivalový kousek.
Přehled všech dubnových premiér najdete ZDE.